"Radite ono što volite i klonite se brze hrane!" Saveti Ginisovog rekordera za neverovatno dostignuće

14.06.2022

15:30

0

Autor: M. J.

Više od osam decenija borbenog duha

"Radite ono što volite i klonite se brze hrane!" Saveti Ginisovog rekordera za neverovatno dostignuće
Screenshot_100 - Copyright Printscreen/YouTube Balanço Geral Itajaí

Uprkos svom izvanrednom postignuću, stogodišnji Brazilac Valter Ortman, onima koji traže radno mesto koje će da ih ispunjava i na kome će dugo da rade, daje uobičajen savet: Radite ono što volite, i klonite se brze hrane.

Printscreen/YouTube Balanço Geral Itajaí
 

- Morate da volite da radite. Ja sam se zaposlio pun volje i borbenog duha - istakao je ovaj stogodišnjak. - Ne možete da radite bilo koji posao kako biste mogli da kažete da ste zaposleni. To ne funkcioniše. Nećete izdržati, ali ako volite svoj posao...

Printscreen/YouTube Balanço Geral Itajaí
 

Ortman je u “RenauxViewu”, firmi koja proizvodi tkanine, od samog početka - radio je na proizvodnoj liniji, da bi potom prešao u administraciju i postao direktor prodaje. Da ostane u formi, ovaj vremešni Brazilac se svaki dan razgibava i pazi na ishranu.

- Izbegavam so i šećer. Izbegavam stvari koje loše utiču na zdravlje. "Kola-kolu" i druga gazirana pića uopšte ne pijem. Konzumiram samo ono što je dobro za mene. To pomaže telu da ostane snažno. Gledam i da imam manje stresa. Uvek sam izbegavao svađe, kako na poslu tako i kod kuće. Kad dođe do rasprave uvek tražim rešenje i gledam da ne povisim ton, jer to veoma loše utiče na nerve.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike