Skupljanje buba, ples u kostimu kokoške, kroćenje lavova... Najčudniji poslovi koje su poznati radili pre nego što je svet za njih čuo

15.02.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Preko trnja do zvezda

Skupljanje buba, ples u kostimu kokoške, kroćenje lavova... Najčudniji poslovi koje su poznati radili pre nego što je svet za njih čuo
slavni - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Profimedia

Nije tajna da su mnoge poznate ličnosti rođene u bogatstvu i privilegijama, ali nisu baš svi odrasli kao deo holivudske elite.

Pre nego što su postali poznati, neka od najvećih imena današnjeg Holivuda radila su u najmanju ruku neobične poslove kako bi sastavila kraj s krajem.

Od telefonske prodaje olovaka do šminkanja mrtvih ljudi, pa čak i kroćenja lavova i gutanja vatre, lista poslova koje su bogati i slavni radili pre nego što su zablistali na sceni ili velikom platnu je sasvim neobična.

Na kraju, svi oni su dali otkaz radnom vremenu od devet do pet da bi živeli svoj san.

Džoni Dep je prodavao olovke putem telefona. Voleo je da vežba svoju glumu kada razgovara sa potencijalnim kupcima, čak bi sebi izmišljao lažna imena. A trik je, prema navodima Depa, bio u tome da se nekome obeća velika nagrada, poput putovanja na Tahiti ako kupi šaku olovaka.

Džoni Dep/Profimedia
 

Pre nego što je postala poznata glumica, a potom i član britanske kraljevske porodice, Megan Markl se bavila kaligrafijom. Toliko je bila dobra u tome da je i druge učila lepom pisanju. Godine 2013. otkrila je za časopis "Esquire" da je kaligrafija jedan od njenih omiljenih hobija, koji je započela još u osnovnoj školi. U ovu veštinu se zaljubila na časovima rukopisa u katoličkoj školi i nastavila je da je neguje i kada je odrasla.

 

Dastin Hofman je obavljao mnoge poslove dok je pokušavao da se probije u svetu glume, uključujući posao portira, nizanje havajskih leja, proveru kaputa, pa čak i kucanje žutih stranica, zajedno sa 80 žena. „Nisam se stideo“, rekao je Hofman o svojoj ranoj potrazi za poslom.

Profimedia
 

Pre nego što je započeo ozbiljnu glumačku karijeru, Pirs Brosnan je proveo tri godine radeći u cirkusu kao gutač vatre.

Godine 1969, Pirs je otišao u radionicu glume, gde je naleteo na instruktora koji guta vatru i odlučio da i sam krene na časove. Zatim je napravio sopstvenu cirkusku predstavu sa kojom je bio na turneji tri godine, nakon što ga je primetio agent. Ali njegova karijera gutanja vatre nije prošla bez posledica. Pirs je zadobio užasne opekotine u ustima tokom epizode „The Muppets“, nakon što je rekviziter greškom koristio beli gas umesto kerozina.

Profimedia
 

Tom Kruz je nosio kofere pre nego što je postao poznati glumac. U jednom trenutku je želeo da bude i katolički sveštenik.

Profimedia
 

Megan Foks je priznala da se svake nedelje oblačila kao banana kako bi promovisala prodavnicu tropskih smutija u kojoj je radila.

Profimedia
 

Dok je odrastala, pevačica Tejlor Svift je živela na farmi božićnih jelki, koju je vodila njena porodica.

Njen ne tako glamurozan posao uključivao je sređivanje jelki kako bi se mogle prodati za praznike. Razmišljajući o vremenu koje je provela na farmi, Tejlor je rekla za „Rolling Stone“: - Imala sam najmagičnije detinjstvo, trčala sam slobodno i išla kud god sam želela u svojoj glavi.
Svi smo imali poslove, a moj je bio branje bogomoljki sa drveća, kako se ne bi izlegle u kućama ljudi.

Profimedia
 

Pre nego što je Bred Pit postao, pa… Bred Pit, radio je u Holivudu u pilećem restoranu „El Pollo Loco“. Stajao bi napolju u kostimu kokoške, delio flajere i i tako privlačio mušterije u restoran.

Profimedia
 

Tokom iste godine, dok se borio da postane glumac, vozio je striptizete u limuzini.

- Moj posao je bio da ih vozim na momačke večeri i neke druge stvari - rekao je on za magazin „People“.
   

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike