Vratolomije Toma Kruza - hrabrost ili ludost

30.10.2020

11:23 >> 13:18

0

Glumac koji čini i moguće i nemoguće za film u kome glumi

Vratolomije Toma Kruza - hrabrost ili ludost
Copyright Profimedia

Za većinu je zastrašujuće i da gleda, a njemu je sasvim prirodno. Glumac je koji ne dozvoljava kaskaderima da mu budu zamena, koji živi i radi svoju nemoguću misiju. Jedna je od retkih filmskih zvezda koja ispunjava zahteve scenarija u potpunosti i toliko posvećeno da bi scena bila što uverljivija i realnija. Zbog svega što čini zarad dobrog kadra, većina njegovih filmova mogla bi se nazvati imenom blokbastera koji je sinonim za njegovo ime – „Nemoguća misija“. Svakom novom rolom prevazilazi svoje sposobnosti i postavlja pred sebe nove izazove. Zavisnost od adrenalina, odnosno snimanje po život opasnih scena, njemu je u genima.

Profimedia

Zvezda “Top Gana” i u pedeset sedmoj godini je u izvrsnoj formi za izvođenje vratolomija, s kojima ne planira da stane. Najnoviji plan je da na snimanju novog nastavka “Nemoguće misije” ode korak dalje. Iako mnogo stariji od prosečnog astronauta, u sklopu snimanja filma Tom Kruz će leteti u svemir. Let je zakazan za oktobar 2021. godine, a Kruzu će se pridružiti i reditelj novog nastavka filma Dag Liman.

Drugi detalji o letu zasada nisu otkriveni.

NASA je dala svoj puni blagoslov za snimanje nastavka te uspešne filmske franšize na Međunrodnoj svemirskoj stanici kako bi privukla pažnju javnosti na američki svemirski program, te je dobila i njenu široku podršku.

Pomenućemo samo neke od neverovatnih poduhvata i scena koje prkose gravitaciji slavnog holivudskog glumca za koje je teško poverovati da su istiniti. Na spisku njegovih epskih vratolomija bi mu pozavideli i profesionalni kaskaderi.

Visio je na krilu aviona bez zaštitne opreme, sa litica, sa krova i na helikopteru u letu, kojim je čak i naučio da upravlja, naravno, za potrebe filma. Nije mu strana ni vožnje motocikla maksimalnom brzinom, pa je tako dvotočkašem skočio sa litice, a visio je i sa 126. sprata visoke Burdž Kalife u Dubaiju.

Profimedia

Na kolike je rizike spreman zarad originalnog kadra, govori i činjenica da tokom snimanja filma „Poslednji samuraj“ zamalo nije poginuo jer je jedan od mehaničkih konja korišćenih za scene otkazao. Kolega u filmu se tom prilikom jedva zaustavio da ne zakači mačem Kruzov vrat.

Pronašli smo i najčudnije činjenice iz života Toma Kruza.

  • Zaslužan je za opstanak Ray Ban naočara
  • Tom Kruz je mogao biti Iron Man
  • Odbija da bude akciona figura
  • Može zadržati dah neverovatno dugo. Na snimanju „Nemoguće misije“ držao je dah pod vodom duže od pet minuta
  • Vožnja kajakom, speleologija, mačevanje, dizanje tegova, penjanje po stenama, trčanje, samo su neke od aktivnosti kojima se Tom bavi u slobodno vreme.
  • Povreda kolena na rvanju u srednjoj školi onesposobila ga je da se bavi sportom ali mu je dala ideju da uđe u svet glume
  • Naučio je da pleše uz televizijsku emisiju „Soul Train“ i tako stekao prve plesne veštine
  • Vrlo očigledno, Tom Kruz voli visoke žene. Niži je od većine žena sa kojima je bio. Nikol Kidman je jednom prilikom na pitanje čemu se najviše raduje nakon razvoda od Kruza, rekla da jedva čeka da obuje visoke štikle.

Profimedai

 

Adrenalinski zavisnik je osoba zavisna od uzbuđenja. Prema mišljenju psihologa, najmanje je štetna zavisnost, u neku ruku i zdrava, ali ipak je pitanje u kojoj meri. To su uglavnom hiperaktivni ljudi koji su stalno u pokretu i u potrazi za novim uzbuđenjima. Ako se potreba za adrenalinom kosi sa svakodnevnim životnim aktivnostima, ako dovodi do izlaganja izuzetnim rizicima i neproverenim radnjama u kojima provode mnogo vremena, može se govoriti o zavisnosti. Definiše se i kao težnja ka novim izazovima, bez obzira na fizički, socijalni ili finansijski rizik.

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike