Poštari skakači: Uzbudljiv letnji posao na kome je najvažnije da pošta ne završi u vodi

27.07.2022

09:34

0

Autor: 24sedam

"Ljudi nas svako jutro čekaju pored jezera kako bi dobili svoju poštu. Ne smemo ih razočarati", rekao je jedan mladi skakač

Poštari skakači: Uzbudljiv letnji posao na kome je najvažnije da pošta ne završi u vodi
poštari2 - Copyright Printscreen/YouTube/ Inside Edition

Verovatno znate da američki tinejdžeri od malih nogu zarađuju džeparac tako što dostavljaju poštu na vrata. Posao obavljaju na biciklu, a poštu bacaju na kućni prag. Obično se ne zaustavljaju kako bi dostavili pakete, već ih elegantno bace pred ulazna vrata.

Ovo je scena koju često viđamo u filmovima pa nas nije iznenadila. Međutim, mladi poštari iz Viskonsina imaju posao koji je, u najmanju ruku, intrigantan.

Oko Ženevskog jezera u okrugu Valvorh ne postoje ulice pa stanovnicima poštu dostavlja brod. Mail jumping ili u slobodnom prevodu, dostava pošte skakanjem, uključuje skakanje s broda na obalu kako bi dostavili poštu u sandučiće koji se nalaze uz jezero.

Ovaj posao ne bi bio toliko težak kada bi se brod zaustavljao i čekao mladog poštara. On mora sa broda koji plovi da skoči na obalu, dostavi poštu i trkom se vrati nazad na brod, inače će ga propustiti i ostati na obali sve do dolaska nove pošiljke. Ovaj zanimljivi i često mokri letnji posao, jedan je od najpoželjnijih na onim prostorima., piše punkufer.dnevnik.hr.

Ovaj posao nije lako dobiti jer poslodavac prima samo četiri motivisana, vredna i atletski građena studenta ili srednjoškolca koji su dobro upoznati sa istorijom svog mesta. Ako dobiju posao, njihova uloga postaje dvostruka – celo leto rade kao poštari i turistički vodiči.

Printscreen/YouTube/ Inside Edition
 

"Skakači moraju pokazati 50 posto fizičke spreme, 50 posto entuzijazma i 50 posto znanja o mestu. Dakle, mladići i devojke moraju dati 150 posto sebe kako bi radili ovaj posao", rekao je Neill Frame, kapetan poštanskog broda.

Ove godine se obeležava 105. godišnjica od kako je američka pošta isporučena brodom na Ženevsko jezero, a ovi mladi, često mokri skakači, zaslužni su što ova zanimljiva tradicija još uvek živi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike