Kako je princ Vilijam prekršio jedno važno kraljevsko pravilo na dan svog venčanja

14.05.2022

09:00

0

Za prvih 11 godina braka dobili su troje dece, prinčeve Džordža i Luisa i princezu Šarlot

Kako je princ Vilijam prekršio jedno važno kraljevsko pravilo na dan svog venčanja
Vilijam i Kejt - Copyright Profimedia

Princ Vilijam i Kejt Midlton nedavno su proslavili jedanaestu godišnjicu braka, ali detalji o njihovom velikom danu i dan-danas se pojavljuju, a kraljevski obožavaoci uvek priželjkuju da čuju šta se sve tog dana dešavalo iza kulisa - od Vilijama koji pomaže Kejt oko njene kose, do Kejt i njenih netradicionalnih odluka kojima je šokirala kraljicu.

Profimedia
 

Kraljevsko venčanje je emitovano uživo iz Vestminsterske opatije u aprilu 2011. godine i pratili su ga milioni širom sveta, sa oko 1.900 zvanica. Od najvećih zvezda poput Bekamovih i Eltona Džona, do članova kraljevske porodice, ceremoniju su uveličala brojna poznata lica.

Ipak, izgleda da je spisak gostiju zapravo zadao malo nevolja mladoženji i mladi. Toliko da je Princ Vilijam prekršio kraljevsku tradiciju kako bi venčanju prisustvovali ljudi koje su on i Kejt zaista želeli da budu prisutni.

Profimedia
 

Govoreći o svom venčanju 2012. godine, Vilijam je objasnio da su odlučili da sami sastave listu gostiju umesto da je popunjavaju ljudima koje ne poznaju, a kraljica je u potpunosti podržala njihovu odluku.

Rekao je: „Stvari su se ubrzano razvijale pred venčanje. Dobio sam spisak na prvom sastanku sa 777 imena i nijedno koje sam poznavao.

 - „Bilo je pomalo zastrašujuće i izgledalo je kao da je lista gostiju definitivna – nema mesta za prijatelje ili porodicu. Nisam bio previše srećan zbog toga pa sam pozvao kraljicu za malo moralne podrške."

„Rekla je: „Ne budi smešan, otarasi se liste i počni od svojih prijatelja.“

Razlog broj 692 zašto je volimo, rekao je princ Vilijam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike