Kejt Midlton i princ Vilijam se sele u novi dom: Par će živeti blizu kraljice Elizabete

11.05.2022

18:54

2

Autor: Marija Mitić

Stručnjak za kraljevsku porodicu, Kejt Nikol, navela je razloge zbog kojih su se odlučili na selidbu

Kejt Midlton i princ Vilijam se sele u novi dom: Par će živeti blizu kraljice Elizabete
Kejt Midlton i princ Vilijam Profimedia - Copyright Profimedia

Nakon vesti da se Kejt Midlton i princ Vilijam sele iz palate Kensington, izvori bliski kraljevskoj porodici sad tvrde da se par odlučio na rezidenciju koja se nalazi blizu kraljice Elizabete, ali i roditelja Kejt.


Kako navodi Mari Clari, princ Vilijam i Kejt Midlton sa svojom decom bi već ovoga leta trebalo da se presele u Vindsdor u Berkširu, te tako biti bliži svojoj porodici. 

Prema magazinu The Sun, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža već su odabrali i svoj novi dom, a odlučili su se za istorijsku rezidenciju koja je sagrađena po nalogu kralja Vilijama IV, 1831. godine, za njegovu suprugu, kraljicu Adelaidu. Adelaidina koliba smeštena je vrlo blizu trenutne rezidencije kraljice Elizabete, dvorca Vindsdor, gde se nedavno preselila.

Profimedia
Kejt Midlton i princ Viljam

Kraljica Adelaida od Saksa-Majningena ovaj kraljevski posed prestala je da koristi nakon smrti svog supruga, a Simon Rodes, koji je sin Margaret Rodes, sestrične kraljice Elizabete, poslednji je član kraljevske porodice koji je živeo ovde, i to tokom 2018. godine.

Stručnjak za kraljevsku porodicu, Kejt Nikol, navela je razloge zbog kojih su se princ i Kejt odlučili na selidbu:

 - Ni Vilijam ni Kejt nikad nisu bili previše vezani za London, niti su uživali haos koji vlada u gradu. Iako je njihov dom u palati Kensington sigurno mtesto, često su se osećali kao da im nedostaje privatnosti.

Nikol smatra da će promena dobro doći i njihovoj deci, koja vole da provode vreme van Londona:

- Njima treba baza koja je blizu grada, tako da lako mogu doći do Londona u slučaju službenih obaveza i javnih događaja. Vindsdor se zato čini kao idealan izbor - zaključila je ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike