Na prevaru ušao u Vindzor i čekao kraljicu, čak popio piće sa osobljem!

06.05.2022

12:30

0

Još jedan propust u kraljevskoj rezidenciji

Na prevaru ušao u Vindzor i čekao kraljicu, čak popio piće sa osobljem!
Kraljica Elizabeta II - Copyright Toby Melville/Pool Photo via AP

Kraljevska rezidencija britanske kraljice Elizabete II. trebalo bi da jeste jedno od najbolje čuvanih mesta s jakim obezbeđenjem, ali poslednji uznemirujući incident pokazao je suprotno.

Neidentifikovani muškarac prerušen u sveštenika ušao je u zamak kraljice Elizabete nakon što je rekao osoblju obezbeđenja da je prijatelj sa sveštenikom.

Čak je i popio piće sa osobljem i celu noć čekao kraljicu da dođe pre nego što je osoblje posumnjalo u njegove namere i shvatilo da je u pitanju prevarant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @windsor.royals.lovely

Prema Page Six-u, izvor je otkrio: „Predstavio se kao sveštenik Cruise i tvrdio je kako je prijatelj oca Matta Colesa. Pozvali su ga unutra i ponudili mu nešto za jelo. Neko vreme je proveo sa obezbeđenjem dok nije počeo da im priča pomalo neverovatne priče koje su im bile sumnjive pa su shvatili da je reč o prevarantu.

Profimedia
 

Strani mediji preneli su da je istraga u toku te da će članovi obezbeđenja biti ispitani o tome šta se tačno dogodilo.

Vojska ovaj sigurnosni propust uzima veoma ozbiljno što znači da će ovaj slučaj biti pažljivo ispitan. Ovaj incident sada je deo istrage koja je u toku te ne bi bilo prikladno bilo šta komentarisati“, rekao je za Harper's Bazaar ministar obrane.

Zamak Vindzor; Profimedia
 

Ipak, ovo nije prvi put da je je kraljevska rezidencija doživela provalu tokom vladavine kraljice Elizabete. Kako piše Town&Country, muškarac po imenu Michael Fagan provalio je u Bakingemsku palatu 1982. Bio je u kraljičinoj spavaćoj sobi, sedeo je na njenom krevetu, čak i razgovarao sa njom pre nego što je iko primetio da je u palati provalnik.

Dvorac Vindzor je takođe već imao jednu provalu i to u 2021. kad je, kako prenosi The Sun, 19-godišnjak uhvaćen kako na posedu šeta sa samostrelom, nakon čega je uhvaćen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike