Jedini grad na svetu u kome žive samo žene: Muževi ih posećuju samo vikendom

02.05.2022

18:40

0

Stanovnice koje su ovde stvorile svoj dom čvrsto veruju da sve mogu same i bolje od muškaraca

Jedini grad na svetu u kome žive samo žene: Muževi ih posećuju samo vikendom
žene1 - Copyright Profimedia

Feminističkim rajem Noiva do Cordeiro, smeštenim na jugu Brazila, vladaju žene i samo žene. To je jedini grad na svetu u kome ne živi nijedan muškarac, a kako stvari stoje, tako će i ostati.

Budući da granicu između ženskog i spoljnog muškog sveta mogu preći samo prema utvrđenom rasporedu, muškarci će teško na ovo mesto zalutati ili ući bez službenog poziva i dozvole vladajućih Amazonki.

 

 

Noiva do Kordeiro osnovala je 1891. godine Marija Senhorinha de Lima koja je prognana iz svog sela zbog preljube. U njemu danas živi svega 600 stanovnika, većinom žena i tek pokoji muškarac.

Uredile su život onako kako žele i osećaju se prijatno u svom ženskom carstvu. Veruju da su u svom mestu uspele da organizuju mnogo bolji život od muškaraca.

 

 

U ovom jedinstvenom mestu nema konkurencije, naprotiv, svi se osećaju kao jedna porodica. Pomažu jedna drugoj i dele sve što imaju.

Neke imaju muževe i decu, međutim, muškarci mogu posetiti svoje supruge u Noiva do Kordeiru samo vikendom, baš kao i sinovi koji su napunili 18 godina.

 

 

Radnim danima sve devojke obrađuju poljoprivredno zemljište, kuvaju, organizuju improvizovane salone lepote i revije jedna za drugu, za praznike i sajmove.

Ovo neobično mesto ima svoje stranice na društvenim mrežama gde se s vremena na veme pojavljuju oglasi za traženje muškaraca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike