Šta su videla deca u Virdžiniji te večeri 1952. godine: "Čudovište nas je gledalo, sve su zataškali" (FOTO/VIDEO)

02.04.2022

21:06

0

U predvečerje tog petka 12. septembra 1952. godine grupa lokalnih dečaka igrala se na farmi u zapadnoj Virdžiniji kad su na nebu videli nešto neobično

Šta su videla deca u Virdžiniji te večeri 1952. godine: "Čudovište nas je gledalo, sve su zataškali" (FOTO/VIDEO)
legend-flatwoods-monster - Copyright Foto: Wikimedia

U predvečerje tog petka 12. septembra 1952. godine grupa lokalnih dečaka igrala se na farmi u zapadnoj Virdžiniji kad su na nebu videli nešto neobično. Braća Edvarda i Fred Meja i njihov prijatelj Tomi Hajer odmah su krenuli do najbliže kuće, u kojoj je živela gospođa Kejtlin Mej, majka Edvarda i Freda i ispričali su joj šta su videli. Tvrdili su da je na farmi porodice Fišer, nedaleko od njihovog, nešto palo, a da su pre toga videli neobična svetla na nebu.

Iako im nije verovao na prvu loptu, Kejtlin je pristala da ode i "istraži" šta se tačno dogodilo. Na putu do farme pridružila su se još dvojica lokalnih dečaka, Nil Nunli i Roni Šejver, a  pozvali su i člana nacionalne garde zapadne Virdžinije, Judžin Lemona. Kad su stigli tamo, prvi se na brdo pored farme popeo Nil. Šokiralo ga je ono što je video. Velika pulsirajuća crvena svetlost lebdela je iznad zemlje. Nekoliko trenutaka posle na vrhu mu se pridružio Lemon, koji je uperio lampu na područje ispod crvenog svetla.

 

 

- Video sam biće koje liči na čoveka, ali koje je mnogo više od čoveka. Imao je veliko crveno lice ovalnog oblika. Kada je ova stvar počela da proizvodi zvukove u našem pravcu, pala mi je lampa, uplašili smo se i počeli da bežimo - rekao je Lemon prvo sugrađanima, a narednih dana i medijima.

Svi u grupi su videli ovo misteriozno stvorenje, ili čudovište, kako su ga zvali, ali su se opisi donekle razlikovali. Jedni su rekli da imao kandže, drugi tvrde da boja nije bila crvena, već zelenkasto-narandžasta... Ali svi u grupi su tvrdili da je stvorenje bilo visoko oko tri metra i da je prostor čudno mirisao, kao da metal gori. Počele su da ih peku oči i teško su disali. Nekima od njih je te noći pozlilo. Lemon je odmah po povratku na lice mesta kontaktirao policiju, koja je posle sat vremena izašla na lice mesta, ali tu nije zatekla ništa čudno. Nije bilo ni traga od svetla, svemirske letelice ili misterioznog stvorenja.

 

 

Ali ova grupa "vizionara" je istrajala u svojoj priči i pokazala novinarima i šerifu mesto na podu gde je stvorenje trebalo da bude. Bila je to šupljina široka oko dva metra, u kojoj se nalazila, kako su je mediji opisali, „čudna, ljigava masa” poput nafte.

Pismo od Pentagona i zataškavanje slučaja

Priča se proširila širom Amerike i ubrzo je mesto bilo preplavljeno raznim zainteresovanim ljudima, uglavnom čudacima. A oni su tvrdili da se tu dogodilo nešto čudno. Nešto što nije sa ove planete.

 

 

Kako prenosi Dejli star, gospođa Kejtlin, koja je insistirala na rešavanju slučaja, dobila je pismo od Pentagona mesec dana kasnije u kome se objašnjava da je reč o prototipu aviona koji se srušio tokom probne misije. Navodno je misteriozno stvorenje zapravo nova svemirska letelica sa dva pilota. Kako prenosi Dejli star, nisu joj rekli ništa o pilotima. Samo su je zamolili za diskreciju. Ona, kao i ostatak grupe, navodno nikada nije verovala vlastima i bila je sigurna da je sve zataškano.

Nikl: Deca nisu lagala, ali...

Hajde da ubrzamo do 2000. godine. Legenda o šumskom čudovištu je i dalje veoma živa, a čuveni istraživač paranormalnog i skeptik Džo Nikl predstavlja celom svetu zaključak svog višegodišnjeg istraživanja.

Ne, deca nisu lagala. Barem celu priču. Ili namerno, tvrdi Nikel.

Te večeri meteor je preleteo tri susedne države, što je viđeno i u Zapadnoj Virdžiniji. Bila su to neobična svetla koja su deca videla iznad farme. Osim toga, tri vojna aviona su te večeri nadletela teritoriju ove savezne države, što objašnjava crvenkastu svetlost koju su videli nad šumom. A misteriozno biće? Pa, kako tvrdi Nikl, a sa njim se slaže i zvanična državna inspekcija, osim sove nije bilo ničega.

Foto: Wikimedia
 

 

- Kada je gospodin Lemon uperio svetlo u životinju, napravio je senku zbog koje je izgledala veća nego što jeste. Kada se sova javila, počeli su da se panično hvataju i beže. Sve ovo vreme, zbog neobične situacije, bili su veoma nervozni i uznemireni. U tim trenucima mozak može da se igra sa vama - rekao je Nik.

Skeptici se ne slažu sa njegovom teorijom. Sigurni su da je tamo bilo čudovište. Mesto i dalje posećuju razni istražitelji paranormalnog, a meštani su odlučili da na njemu zarade. Svake godine se održava festival „Flatvuds dan“, otvara se muzej, a na ulazu u mesto stoji natpis „Dobro došli u dom čudovišta iz Flatvuda“... Čudovište se od milja zvalo Braksi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M.Vu

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike