10 godina od nestanka malezijskog aviona MH370: Pilot rekao kontroli "laku noć" i otišao sa 239 putnika u istoriju

07.03.2024

21:19

0

Autor: N.P.

Avion je bez traga nestao 8. marta 2014. godine

10 godina od nestanka malezijskog aviona MH370: Pilot rekao kontroli "laku noć" i otišao sa 239 putnika u istoriju
Prošlo je 10 godina od nestanka aviona na letu MH370 - Copyright Profimedia

Jedna od najvećih misterija u istoriji avijacije je nestanak putničkog aviona MH370, malezijske avio-kompanije, na letu od Kuala Lumpura do Pekinga, koji je potpuno nestao bez traga 8. marta 2014. godine.

Malezija se zalaže za obnovu potrage za avionom na letu MH370, izjavio je ministar saobraćaja Entoni Loke.

Dodao je da je američka firma za istraživanje morskog dna "Oušen infiniti" pozvana na razgovore o najnovijem predlogu pretrage nakon dva prethodna neuspela pokušaja.

- Malezijska vlada je posvećena potrazi za letelicom i ona mora da se nastavi - rekao je Loke na događaju upriličenom povodom sećanja na nestanak aviona.

AP Photo/Vincent Thian, File
Mnoge porodice žele odgovore - šta se dogodilo avionu na letu MH370?

Malezijski istražitelji prvobitno nisu isključili mogućnost da je letelica namerno skrenuta sa kursa, a pojedine krhotine su se pojavile duž obale Afrike i na ostrvima u Indijskom okeanu.

Malezija je angažovala "Oušen infiniti" 2018. da pretraži južni deo Indijskog okeana, nudeći do 70 miliona dolara ako avion bude pronađen.

Međutim, Malezija, Kina i Australija okončale su neuspešnu dvogodišnju podvodnu potragu koja je koštala 130,46 miliona dolara u januaru 2017. godine.

U avionu je bilo više od 150 kineskih putnika, a rođaci su tražili odštetu od "Malezija erlajnsa", "Boinga", proizvođača motora za avione "Rols-Rojsa" i osiguravajuće grupe "Alijanc", između ostalih.

AP Photo/Joshua Paul, File
 

Sud u Pekingu je u novembru počeo saslušanja o odšteti.

Tokom ovih 10 godina bilo je brojnih teorija koje su pokušavale da odgonetnu šta se dogodilo sa 239 putnika, a stručnjacima za vazduhoplovstvo su se pridruživali i amateri, nudeći svoja objašnjenja.

Uprkos međunarodnoj potrazi dugoj četiri godine koja je koštala od 200 miliona dolara, olupina nikada nije pronađena, a porodice nestalih su uverene da se nije radilo o nesreći.

Dan nestanka

Tog 8. marta 2014. godine avion je leteo iz Pekinga ka Kuala Lumpuru. Među putnicima su bili i kineski kaligrafi, par koji se vraćao sa medenog meseca i jedan radnik koji je tek posle godinu dana mogao da se vrati kući. Avion je poslednji put viđen na radaru u 2.14 ujutru nedaleko od ostrva Puket. Malezijske vlasti veruju da su poslednje reči pilota ili kopilota bile: "Laku noć, MH370".

Posle pola sata, avio-kompanija je izgubila kontakt sa letelicom.

Profimedia
Sveće za putnike nestalog malezijskog aviona

Avion nije slučajno skrenuo s kursa

Australijske vlasti su rekle da je pilot aviona MH370 koristio simulator koji je posedovao “sličan“ kurs onome koji je imao pre nestanka aviona – ukazujući na to da je kapetan otišao van kursa.

Dokument od 440 strana navodi da je kapetan MH370 Zaharija Ahmad Šah koristio simulator letenja nekoliko nedelja ranije. Kompjuterska ruta je bila “inicijalno slična“ ruti kojom je išao – što ukazuje na to da je namerno skrenuo van kursa.

U izveštaju ATSB-a se kaže: “Po poslednjim podacima, avion je leteo oko 7.700 km. Ovo je bilo dalje nego što je to bilo moguće sa gorivom koje je natovareno na avion za let MH370.“

ATSB je ovaj gubitak opisao kao nepojmljiv i neprihvatljiv.

Međutim, stručnjaci nisu bliži rešavanju ove misterije i odustali su od potrage, uprkos izveštaju koji kaže da se, sa “preciznošću i sigurnošću“, veruje da se avion srušio severoistočno od zone potrage.

Profimedia
Smatra se da je pilot Zaharija Ahmad Šah namerno oborio MH370

Problematičan život pilota

Australijska TV stanica objavila je pre nekoliko godina šokantnu priču o ljubavnom životu pilota. Kako je navedeno, pilot Zaharija Ahmad Šah bio je zaljubljen u udatu ženu Fatimu Pardi. Radila je kao vaspitačica u vrtiću, a prekinula je kontakt sa pilotom dva dana pre nesreće, što je, navodno, slomilo srce vazduhoplovcu.

Kapetan je bio razveden, imao je dvoje dece sa suprugom iz prvog braka i očigledno velike planove za budućnost sa Fatimom Pardi.

Tokom istrage, prema izvorima TV stanice, saslušane su vaspitačica iz vrtića i bivša supruga kapetana Faizah Hanun, međutim, detalji tih saslušanja, koje je obavio FBI, nisu bili javni. Pilot Šah, koji je ostao da živi u istom stanu u Kuala Lumpuru sa suprugom od koje se razveo, očigledno je imao velikih emotivnih problema.

AP Photo/Daniel Chan, File
 

Tačno dve godine od tragedije, Pitert Foli, glavni inspektor istrage o nestanku aviona Australijskog transportnog biroa, izjavio je da postoji satelitski snimak pada letelice koji svedoči o tome da se avion srušio pikirajući u okean. Zakrilca uvučena u trup krila, prema rečima Folija, takođe sugerišu da se radi o namernom rušenju.

Bivši australijski premijer Toni Abot tvrdio je da veruje da je pilot namerno oborio MH370 želeći da kreira najveću misteriju na svetu.

- Najverovatniji scenario je da je pilot samoubica želeo da odveze avion maksimalno u suprotnu stranu, ka jugu, i oborio ga, kako niko ne bi mogao da ga nađe. Nažalost, nemamo dokaze za to - rekao je tada.

Nepregledni Indijski okean

Ali i dalje je reč o zabačenom delu Indijskog okeana, gde nema ničega osim vode.

Istražitelji su 2016. godine rekli da su avion tražili na pogrešnom mestu i da je olupina bila najverovatnije 300 milja dalje.

Do sada su pronađena 33 dela olupine, a australijska vlada se nadala da će naići na ostatak letelice i time makar umiriti porodice nestalih putnika.

AP Photo/Rob Griffith, File
 

Desetine spasilačkih aviona i brodova pomerili su potragu zapadno od Malezije pre nego što je premijer te zemlje saopštio da je MH370 namerno skrenuo sa kursa. Na kraju, potraga je pokrila tri miliona kvadratnih kilometara, što je 1,5 odsto Zemljine površine.

U prvi mah, satelitski snimci su navodno pokazivali da se avion srušio u Indijskom okeanu, jugozapadno od Australije.

Međutim, potraga za crnom kutijom je obustavljena jer ništa nije nađeno, a onda se utvrdilo da se pretraživala pogrešna lokacija.

Međunarodna istraga je otkrila da je potraga morala da bude proširena na 25.000 kvadratnih kilometara u Južnom indijskom okeanu. Iako sama letelica još nije pronađena, potraga, koja je bila najskuplja u istoriji avijacije, uspela je da eliminiše ogromne delove Indijskog okeana iz daljeg istraživanja.

Misterioznih 18 minuta

Misterija nestalog malezijskog aviona na letu MH370 najverovatnije nikada neće biti rešena jer je kontrola leta izgubila kontakt sa letelicom na 18 ključnih minuta.

Avion je iznenada nestao sa radara, samo nekoliko sekundi nakon što je ušao u vazdušni prostor Vijetnama.

AP Photo/Rob Griffith, File
 

To nije uočila ekipa iz Malezije, jer su imali dosta posla, a dok su konačno uvideli da "boinga" nema, pretpostavili su da ga je preuzela vijetnamska kontrola letenja.

Vijetnamci jesu uočili "boing" na svojim monitorima, ali on je sa ekrana ubrzo nestao. Prema pojedinim izveštajima, oni o tome nisu obavestili kolege iz Malezije.

Prošlo je čitavih 18 minuta pre nego što je malezijska kontrola shvatila da im je jedna letelica iščezla sa radara.

Malezijska mreža za bezbednost u avio-saobraćaju smatra da je nad letelicom preuzeta kontrola tokom leta jer su određene promene mogle biti izvedene samo ručno.

Ipak, ništa ne upućuje na to da je neko mogao, recimo, da upadne u kokpit i preuzme kontrolu nad avionom.

Analize podataka ukazuju da je avion leteo iznad Indijskog okeana pre nego što je ostao bez goriva i veoma brzo se srušio u vodu.

Bilo kako bilo, zbog "rupe" od 18 minuta slučaj MH370 će ostati najveća misterija u istoriji avijacije.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike