Ovo je najlepše selo u Francuskoj, a praznici u njemu su čarolija

17.12.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

Poznato je po medenjacuma u obliku vekne hleba

Ovo je najlepše selo u Francuskoj, a praznici u njemu su čarolija
Egishajm - Copyright Printscreen/YouTube/ Neha Rai

Egishajm je šarmantno srednjovekovno selo koje se nalazi u regionu Alzasa u Francuskoj. Posetioci mogu prošetati krivudavim kaldrmisanim ulicama i diviti se srednjovekovnim kućama od drveta, uživati u autentičnom alzaškom iskustvu obedovanja ili probati vino koje ovu regiju čini tako popularnom među turistima.

Printscreen/YouTube/ Neha Rai
 

Šta Egishajm čini najlepšim alzaškim selom

Ne postoji bolji način da istražite šarmantno francusko selo Eguisheim nego pešice. Ceo grad je prohodan, pa se pobrinite da nosite odlične cipele za hodanje da biste prešli brda i neravne kaldrmisane staze. Polako i uživajte u svemu što ovo čini najlepšim alzaškim selom!
 

Printscreen/YouTube/ Neha Rai
 

Egishajm je izgrađen u obliku kružnog oblika, sa zamkom iz 12. veka u centru sela. Ovo čini savršenu polaznu tačku. Zamak Svetog Leona, ostaje samo u 16. veku. Pored zamka je crkva Svetog Leona iz 13. veka.

Printscreen/YouTube/ Neha Rai
 

Božićni market

Ako želite da uživate u novogodišnjim praznicima  ovo je pravo mesto za vas. Svaki korak ovim selom je čarolija. Možete uživati u božićnom marketu mirisima kuvanog vina, ukusnoj, toploj hrani, okićenim jelkama, suvenirima.

Printscreen/YouTube/ Neha Rai
 

Najrazličitije kobasice, hlebovi, vafli, cimet kolačići, mame vas sa svih tezgi, a zvezda večeri svakako je čuveno kuvano vino, koje se ovde sprema sa raznim dodacima. Nalazi se na amo 10 minuta od čuvenog Kolmara

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike