Uz veliku slavu dolazi i veliki novac i poneko privatno ostrvo: Poznati koji poseduju privatna ostrva

27.11.2022

09:34

0

Autor: A.G.

Ne samo da žive u spektakularnim vilama, već mnogi poseduju i svoj privatni raj na zemlji

Uz veliku slavu dolazi i veliki novac i poneko privatno ostrvo: Poznati koji poseduju privatna ostrva
Privatna ostrva bogatih i slavnih - Copyright Profimedia

Imati sopstveno ostrvo za raskošno bekstvo je nivo ekstravagancije o kome većina nas može samo da sanja. Za poznate ličnosti, luksuzni odmori su uobičajeni, a za nekolicinu odabranih, odlazak na pusto ostrvo mogao bi biti čak i svakodnevna stvar.

Zavirite u nekoliko prekrasnih ostrva u vlasništvu bogatih i slavnih.

Pamela Anderson

Profimedia
Pamela Anderson

U pokušaju da vrati Pamelu, njen bivši muž Tomi Li kupio joj je privatno ostrvo na obali Dubaija. Tropska oaza nije pomogla da se popravi njihov odnos, ali Pamela je zadržala raskošan poklon. Privatno ostrvo je još uvek nerazvijeno i nenaseljeno.

Klunijevi

Profimedia
Privatno ostrvo Klunijevih

Kao neverovatan gest svojoj supruzi Amal, Džordž Kluni ju je iznenadio engleskim imanjem iz 17. veka smeštenim na privatnom i udaljenom ostrvu. Džordžov poklon iznenađenja koštao ga je pristojnih 12 miliona dolara.

Profimedia
Klunijevi

Sve u svemu, moćni par sada poseduje zapanjujuću kolekciju od 17 nekretnina širom sveta.

Naomi Kempbel

Za 41. rođendan, dečko slavne manekenke nije štedeo novca te joj je velikodušno poklonio privatno ostrvo sa kućom koja je 100% ekološka!

Profimedia
Naomi Kembel

Samoodrživo remek-delo koje je dizajnirao arhitekta Luis de Garido nalazi se na ostrvu Kleopatra, u turskom zalivu Gokova.

Opra Vinfri

Profimedia
Vila Opre Vinfri

Opra ne poseduje čitavo ostrvo, ali ima imanje od 43 hektara uz plažu na ostrvu Orkas u Vašingtonu. Opra je kupila ovu ekskluzivnu parcelu još 2007. godine.

Profimedia
Ostrvo Opre Vinfri

Njeno imanje se prostire na 10.000 kvadratnih metara, sa kućom koja ima četiri spavaće sobe i upečatljiv pogled na planinu.

Bijonse

Za kraljicu Bej, sasvim je prikladno što joj je Džej Zi kupio privatno ostrvo za njen 29. rođendan! Imanje od 12,5 ari nalazi se na Floridi i košta ogromnih 20 miliona dolara!

I to nije sve. Pored ovoga, Džej Zi je svojoj ženi poklonio još jedno ostrvo na Bahamima kada im se rodila prva ćerka, Blu Ajvi.

Branđelina

Bred Pit je za 50. rođendan dobio veoma orignalan poklon od svoje bivše supruge Anđeline Žoli. Glumica mu je kupila ostrvo u obliku srca, a platila ga je 19.7 miliona dolara.

Profimedia
Ostrvo

Ostrvo u obliku srca nalazi se na samo 15 minuta vožnje helikopterom od Njujorka i sastoji se od velikog i raskošnog imanja i naravno platforme za sletanje helikoptera!

Mel Gibson

Ostrvo Mago je jedno od najvećih privatnih ostrva na Fidžiju, u južnom Pacifiku, koje je u vlasništvu poznatog glumca-reditelja. Kupio je ostrvo za oko 15 miliona dolara, neposredno nakon objavljivanja svog uspešnog filma, "Stradanje Hristovo" (2004), prema Forbsu.

Ovo očaravajuće ostrvo nije otvoreno za javnost, Gibson vodi privatnu stočnu farmu i učestvuje u drugim poljoprivrednim i ribolovnim projektima. Nekoliko čuvara je zaposleno da održavaju ostrvo Mago.

Prema japanskoj korporaciji koja je prodala imanje Gibsonu, ono je „u potpunosti oivičeno zaštitnim grebenima, plažama od belog peska i tirkiznim lagunama“.

Džoni Dep

Priča se da se Džoni Dep zaljubio u netaknute Bahame dok je snimao jedan od svojih filmova, što ga je nateralo da kupi jedno od ostrva Ekuma 2004 za 3,6 miliona dolara, prema Forbsu.

Profimedia
Vila Džonija Depa

U osamljenom utočištu se nalazi bujna vegetacija, šest snežno belih plaža i laguna okružena palmama. Dep je dve plaže nazvao „Gonzo“ i „Brando“, u znak počasti svojim mentorima Hanteru Tompsonu i Marlonu Brandu, dok su ostale nazvane po članovima njegove porodice.

Džulija Roberts

Profimedia
Džulija Roberts

Holivudska lepa žena poznata je po tome što je veoma tajnovita kada je u pitanju njen privatni život, pa je sasvim logično što je kupila svoje privatno ostrvo na Bahamima. Kad god može glumica vodi decu na svoje omiljeno parče raja na zemlji.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike