Džordž Kluni priprema film o najvećem sportskom skandalu: Američka priča 21. veka

08.11.2022

18:30

0

Reč je o takozvanom ugovornom ropstvu gde se generišu milijarde dolara i u kojem se svi bogate osim igrača koji su izvor zarade

Džordž Kluni priprema film o najvećem sportskom skandalu: Američka priča 21. veka
Džordž Kluni - Copyright Profimedia

Slavni holivudski glumac Džordž Kluni, Amazon i američki glumac i režiser Grant Heslov, otkupili su prava za ekranizovanje najveće američke priče 21. veka, prenosi "Deadline".

Reč jeo knjizi "Hot Dog Money: Inside the Biggest Scandal in the History of College Sports", koju je napisao Guy Lawson.

Reč je o najvećoj korupciji na sportskim koledžima koja je uključivala čitav lanac - od menadžera preko trenera do igrača.

Reč je zapravo o takozvanom ugovornom ropstvu gde se generišu milijarde dolara i u kojem se svi bogate osim igrača koji su izvor zarade.

Profimedia
 

U nadi da će imati prilike da uživaju u blagodetima profesionalne karijere, sportisti dobijaju smeštaj i školarinu koji su nesrazmerno mali u odnosu na njihov talenat koji stvara čitavo bogastvo za druge.

Priča počinje 2013. godine kada je Marti Blejzer, finansijski savetnik igrača NFL u Pitsburgu, otišao na Menhetn da prizna krađu svojih klijenata u vrednosti od oko dva miliona dolara.

Blejzer je priznao da je godinama tajno isplaćivao talentovane igrače sa koledža takozvanim "hot dog novcem", nadajući se finansijskom povratku u obliku budućih NFL klijenata.

Plaćao je luksuzne automobile, kao i hotelske sobe sa pet zvezdica i noći u vrhunskim striptiz klubovima.

Prema njegovim tvrdnjama on nije jedina osoba koja je to radila. Naprotiv, "svi su to radili, i svi su znali za to".

Profimedia
 

- Ova priča je više od razotkrivanja zloupotreba u sportskim koledžima ili eksploatacije dece pod zastavom amaterizma. U suštini ovo je američka priča 21. veka o sistemskoj korupciji u jednoj od najvećih "industrija" - sportskim koledžima - piše "Deadline".

Kako se dalje navodi, saučesnici u eksploataciji talenata bile su i velike sportske kompanije ali i mediji koji su plaćali basnoslovne cifre za prenose.

Još nije poznato da li će se u ovom projektu Džordž Kluni naći kao reditelj ili kao glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Deadline

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike