Pet razloga zašto je jezero Komo takav hit među zvezdama

18.10.2022

18:34

0

Autor: 24sedam

Mnoge poznate ličnosti, uključujući Džordža Klunija, Madonu i Ričarda Bransona, na ovom mestu pazarili su raskošne vile

Pet razloga zašto je jezero Komo takav hit među zvezdama
Jezero Komo - Copyright Profimedia

Sa svojom spektakularnom obalom i bakovitim selima nije iznenađenje da jezero Komo u Italiji decenijama privlači najimućnije turiste sa svih strana sveta.

Pogled koji ostavlja bez daha

Ako postoji nešto što jezero Komo nudi, onda je to pogled koji oduzima dah.

Smešteno u podnožju Alpa, ima svega, od visokih planina do raskošnog zelenog pejzaža i šarenog cveća, a da ne pominjemo da se samo jezero može pohvaliti tirkizno plavom vodom.

Profimedia
 

Glamurozni hoteli

Jezero okružuje mnoštvo luksuznih hotela sa 5 zvezdica, ali onaj koji je i dalje omiljen među milionerima je zapanjujući Grand Hotel Tremezzo.

Smešteni na samoj obali jezera, gosti mogu uživati u nenadmašnom pogledu na pejzaž iz svojih soba, a da ne pominjemo da postoji čak i plutajući bazen ako želite da se kupate pored samog jezera.

Profimedia
 

Sela dostojna bajke

Jezero je okruženo nekim zaista lepim selima. Zamislite živopisne zgrade, gotičku arhitekturu, kaldrme i upečatljive znamenitosti svuda oko vas.

Najbolji deo je to što je svako selo potpuno jedinstveno, tako da nijedna poseta nije ista.

Profimedia
 

Komo: Turisti će želeti da pogledaju „Svetsku prestonicu svile. U međuvremenu, ljubitelji istorije mogu baciti pogled na prošlost regiona i uživati u zadivljujućoj gotičkoj arhitekturi - uključujući kultnu katedralu Komo.

Menađo: Porodice i oni koji žele pravi letnji odmor trebalo bi da se upute u popularnu turističku tačku Menađo gde ima mnogo velikih hotela i odmarališta za svačiji budžet i odmor, bilo da tražite avanturu ili želite da odmarate pored jezera!

Belađo: Ako tražite glamuroznu atmosferu, idite u Belađo. Postoji mnogo gurmanskih užitaka i šik vinskih barova, a da ne spominjemo mnoštvo raskošnih vrtova sa pogledom na jezero.

Varena: Ovo tradicionalno ribarsko selo je idealno za bežanje od užurbanosti svakodnevnog života. Takođe ima direktne železničke veze do Milana, ako želite jednodnevni izlet.

Tremeco: Gurmani će želeti da odu u ovaj region, poznat po svojim ukusnim picama i morskim plodovima.

Profimedia
 

Bezbroj aktivnosti

Dok provesti dan sunčajući se na suncu za jedne zvuči veličanstveno, za one aktivnije može biti pomalo dosadno. Međutim, bilo da zvezde žele da istražuju okolinu čamcem ili da testiraju svoje veštine u vodenim sportovima, na jezeru je toliko toga u ponudi. Ništa manje i na kopnu, od zip-lajna do planinarskih staza.

Jedinstvene znamenitosti

Nisu samo panoramski pogledi ono zbog čega se slavne ličnosti vraćaju u u ovu prelepu regiju – mnogo toga ima da se vidi i doživi, daleko od gomile obožavalaca i paparaca.

Profimedia
 

Glumac Džordž Kluni kupio je vilu Oleandra iz 18. veka 2001. za više od 9 miliona dolara. Trenutna procenjena cena imovine je oko 40 miliona dolara. I Donatela Versaće, Madona, Ričard Branson i Silvio Berluskoni kupili su raskošne rezidencije u ovoj oblasti.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike