Ove gradove je najbolje doživeti i obići peške

06.08.2022

09:04

0

Autor: 24sedam

Jedan od najboljih načina da upoznate novi grad je da ga istražite u hodu

Ove gradove je najbolje doživeti i obići peške
Najbolji putni saveti - Copyright Profimedia

Mnoga lokalna mesta i neotkrivena blaga mogu se pronaći samo ležernim lutanjem zabačenim ulicama grada. Uplovite u jedinstvene prizore i arome lokalne kulture i otkrićete skrivene dragulje koji će zaista obogatiti vaše iskustvo putovanja.

Korak po korak, ulicu po ulicu, polako ćete upijati duh i šarm grada i stopiti se s njegovim stanovništvom.

Firenca

Sa svojim većim i manjim ulicama popločanim kamenom, savršenom arhitekturom i beskrajnim skrivenih draguljima, Firenca je grad kojim možete lutati mesecima a da vam ne dosadi. Teško je pronaći ijedno mesto u gradu koje ne odiše kulturom i bogatom istorijom.

Profimedia
 

Amsterdam

Glavni grad Holandije je kao stvoren za obilazak peške ili bicikolom. Amsterdam je proglašen jednim od najboljih gradova za život u Evropi, siguran je, ljudi su prijateljski nastrojeni, a sve najznačajnije znamenitosti nalaze se blizu jedna drugoj. Otkrijte amsterdamske kanale, posetite stari deo grada u kome se nalazi rodna kuća slavnog baroknog slikara Rembranta, tu je i muzej posvećen istoriji marihuane, a upravo u starom delu možete videti i poznatu “četvrt crvenih fenjera”. Amsterdam je zaista grad muzeja, zato ih nemojte zaobići. Najpoznatiji je Rijksmuseum, zatim Muzej Van Gog, kuća Ane Frank…

Pixabay
 

Atina

Sve najpoznatije znamenitosti Atine, poput Akropole, Partenona, Agore i Nacionalnih vrtova, međusobno su udaljene tek nekoliko kilometara i jednostavno ih je obići u prijatnoj šetnji. Posetite i Panhelenski stadion, na kojem su održane prve moderne Olimpijske igre. Upoznajte i najstariju četvrt u Ateni, Plaku, koju ćete svakako obilaziti hodajući jer je u većem delu ulica promet automobilima zabranjen.

AP Photo/Petros Giannakouris
 

Minhen

Dom slavnog Oktoberfesta jedan je od najlepših gradova u Nemačkoj, fantastičan za šetnje i upoznavanje pravog bavarskog života. Krenite od istorijskog centra, posetite dvorac Nymphenburg, šetajte slavnim Engleskim vrtovima,uživajte u istoriji i kulturi u muzejskoj četvrti… A nakon dana ispunjenog šetnjom, istorijom i znamenitostima, uživajte u kobasicama i popijte hladno pivo iz velike krigle – ipak ste u Bavarskoj.

 

 

Edinburg

Pešačka udaljenost između pet najvećih znamenitosti ovog grada manja je od sat vremena opuštenog hoda. Nacionalni muzej, Dvorac Edinburg, Nacionalna Galerija i Park Holirud – svi ovi edinburški biseri nalaze se blizu jedan drugome i na hodanje nećete potrošiti puno vremena – ostaće vam dovoljno za uživanje u neverovatnim pejzažima grada koji je poslužio i kao kulisa za deo scena u serijalu filmova o Hariju Poteru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELODIE WHO (@elodiewho)

 

Dakle, kada planirate svoje sledeće putovanje, obavezno spakujte cipele za šetnju i izađite na ulice, jer nikad ne znate šta ćete pronaći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike