Turisti plivaju oko stene da bi imali više sreće u ljubavi! Afrodita, grčka boginja ljubavi rođena je na ovoj prelepoj plaži

01.07.2022

18:35

0

Autor: A.G.

Stena “Petra tou Romiou” poznatija kao “Afroditina stena” obavijena je mistikom

Turisti plivaju oko stene da bi imali više sreće u  ljubavi! Afrodita, grčka boginja ljubavi rođena je na ovoj prelepoj plaži
profimedia-0693177637 - Copyright Profimedia

Sa desetinama plaža sa Plavom zastavom i 300 sunčanih dana, ne čudi što je Kipar tako popularna destinacija za odmor. Ali pored sunčanih dana i blagih noći, to je takođe zemlja legendi i ljubavi.

Jedna od njegovih najpoznatijih atrakcija je Petra tou Romiou, poznata kao Afroditina stena.

Ova plaža je jedno od najpopularnijih turističkih mesta na Kipru. I nije samo zbog kristalno čiste vode, već pre svega zbog mistike kojom je obavijena.  

Profimedia
 

Lokalna legenda kaže da boginja ljubavi i lepote blagosilja svakog ko tri puta zapliva oko Afroditine stene istinskom ljubavlju, večnom lepotom, plodnošću i večnom mladošću.

Vođeni time turisti plivaju oko stene, a zatim se zadovoljnog izraza lica vraćaju na isto mesto sa kojeg su ušli u more uvereni da će imati više sreće u ljubavi ili da će postati privlačniji i lepši, kaže lokalni turistički vodič.

Profimedia
 

Lokalna umetnica Lazaro Sorteri, koja se bavi spiritualizmom, kaže da se i sama osetila posebno kada je jednom zaplivala s desne strane plaže prema steni.

“Osećala sam vibracije, povezanost s morem, komunikaciju s morem”, kaže Sorteri. “Bilo je to spiritualno iskustvo”, dodaje.

Ona objašnjava da su nekada ljudi u tom kraju bili istinski povezani s prirodom i morem pa ne iznenađuje što su Grci, kad su stigli na obalu Kipra, upravo ovde smestili Afroditu, jednu od drvenih boginja.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike