Plaža na kojoj se morski psi raduju ljudima

02.01.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Fobiji je došao kraj!

Plaža na kojoj se morski psi raduju ljudima
profimedia-0180220097 - Copyright Profimedia

Konačno možemo zaboraviti na traume iz detinjstva koje nam je izazvao Spilbergov film “Ajkula”. Naprotiv, plivanje s morskim psima nikad nije bilo simpatičnije – barem ako pitate kupače na obalama latinoameričke države Belize.

Na severu zemlje, u plitkom zalivu koralnog grebena, nalazi se prava mala oaza koja privlači ronioce, plivače, ali i morske pse i raže.

Ovo podvodno područje prigodno je nazvano „Ulica morskih pasa“.

Razlog zbog koga svi zajedno plivaju u ovom području i niko ne izlazi u suzama, je taj što su morski psi mali i bezazleni. Više im priliči ime morski psići.

Profimedia
 

Lokalni ribari ih hrane, pa su se već toliko razmazili da prepoznaju zvuk motora broda i okupljaju se znajući da ih čeka ručak. Upravo ti momenti su najbolji za proučavanje morskih pasa i kupanje s njima, bez da i sami postanete ručak.

Morski psi su postali toliko druželjubivi da se nekad čini kako ih raduju kupači i ronioci koji im se pridružuju na dnu mora. Tome svedoče priče ronioca koji kažu kako su ih psi okružili i trljali im se o noge – poput mačaka!

Ali, vodiči naglašavaju da je ipak reč o morskim psima pa ako osećate strah gledajte ih sa sigurne distance. More u ovom području nije duboko, a čisto je i prozirno tako da imate zagarantovan pogled i lepe fotografije, piše punkufer.dnevnik.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike