Pet razloga zašto treba posetiti Monako u ovoj godini!

23.02.2022

15:32

0

Smeštena na francuskoj rivijeri između Nice i Mentona, ova nezavisna država nudi sve, od opuštajućih spa odmarališta i luksuznih hotela do mirnih bašta na otvorenom

Pet razloga zašto treba posetiti Monako u ovoj godini!
Monako - Copyright Profimedia

Otkrivamo vam našu listu razloga zbog kojih bi Monako trebalo da bude na vašoj listi putovanja tokom 2022. godine. Suprotno popularnom verovanju, Monako ima mnogo više od svetski poznatog Gran-prija i glamuroznih kazina.

Promo / Beogradski festival igre
 

Printempa des Arts

U martu se održava festival muzike i plesa „Printemps des Arts“ i to je prilika da otkrijete mitske koncertne dvorane Kneževine i vidite Monako iz drugog ugla. Festival će se održati od 10. marta do 3. aprila, gde ćete moći da otkrijete nove formate koncerata, sa izvođačima koji rizikuju i skreću sa utabanih staza. Program obuhvata nastupe umetnika s muzikom velikih kompozitora poput Betovena ili Mocarta, baletske predstave i muzičke konferencije.

Profimedia
 

Rolex Master

U aprilu je tenis u centru pažnje sa Rolex Monte-Carlo Masters, koji će sigurno zadovoljiti sve ljubitelje tenisa. Takmičenje će se održati od 9. do 17. aprila u kantri klubu Monte Karlo i jedno je od najstarijih i najprestižnijih takmičenja na svetu, gde se takmiče neki od najboljih svetskih igrača. To je događaj sezone koji se ne sme propustiti.

Profimedia
 

Velika trka Monaka

Ako postoji jedno doba godine kada treba da posetite Kneževinu, to je nesumnjivo maj. Monako će tokom ovog meseca biti domaćin tri Grand Prix, što će bez sumnje oduševiti sve ljubitelje F1. Istorijski Grand Prix počinje ove sezone F1 i održaće se između 13. i 15. maja. To je savršena trka za ljubitelje starih automobila. E-Prix će se takođe vratiti ove godine sa samo električnim automobilima na stazi. Konačno, Monaco Grand Prix će se održati od 26. do 29. maja. 

Profimedia
 

Okeanografski muzej

Postavljen nasuprot mitske stene Monaka, Okeanografski muzej je „glavni brod“ Fondacije i podiže svest među više od 650.000 posetilaca godišnje. Osim svoje izuzetne arhitekture, ističe se po svetski poznatom akvarijumu, izložbenim događajima i savezu umetnosti i nauke. Mesto kulture i razmene ideja, Okeanografski muzej organizuje i ugošćuje razne međunarodne konferencije. Izložba „Polarna misija“ biće izložena u Okeanografskom muzeju od 4. juna 2022. Pet tematskih oblasti, raspoređenih na dva nivoa, daju ritam ovom novom obilasku. Zajedno sa ljudima koji istražuju, objektima i dokumentima, digitalni sadržaji i senzorni uređaji su kombinovani da bi se stvorilo jedinstveno iskustvo

Profimedia
 

Sajam jahti u Monaku

Sajam jahti u Monaku je događaj godine koji okuplja svet jahtinga u Kneževini. Ove godine manifestacija će se održati od 28. septembra do 1. oktobra. Sajam jahti u Monaku podeljen je na dva glavna izložbena prostora: na vodi i na obali. Na Afloatu, preko 100 superjahti i više od 50 luksuznih tendera prikazano je od strane najpoznatijih graditelja i brokera na tržištu. Poslednjih godina, izložba je proširila svoju ponudu na tržišta ultra-high-end, koja su suštinski povezana sa „art of living super yachting“ kroz izlaganje luksuznih proizvoda, automobila i motocikala, kao i helikoptera i privatnih aviona.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: luxlife.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike