Gradovi na koje je zabava zaboravila! Ovo su najdosadnija mesta na svetu

30.05.2021

14:00 >> 07:55

0

Autor: A.G.

Jednostavno nisu toliko zanimljivi, ocena je iskusnih turista

Gradovi na koje je zabava zaboravila! Ovo su najdosadnija mesta na svetu
Copyright Profimedia

Kada se nađemo u najvećim svetskim gradovima po pravilu nam nedostaje vremena da ih dovoljno istražimo. Sa druge strane tu su i gradovi koji jednostavno nisu toliko zanimljivi.

Na ovoj listi najdosadnijih gradova na svetu nalaze se urbani centri kojima nedostaju karakter, šarm ili atrakcije, po oceni iskusnih turista.

Nagoja

Profimedia

Oktobra 2016. godine, naslov u  “Japan Times”-u proglasio je Nagoju „najdosadnijim gradom u Japanu“. To definitivno zvuči pomalo grubo, ali Nagoja je zapravo industrijski centar koji je u velikoj meri uništen tokom Drugog svetskog rata, što objašnjava zašto ga je štampa označila kao jedan od najdosadnijih gradova Japana. Obnovljeni grad nema neku istorijsku privlačnost za turiste, a ako ste u Japanu, verovatno je pametnije posetiti Tokio, Kjoto i Naru.

Otava

Profimedia

Lokalni kolumnista je glavni grad Kanade označio kao „Grad Kome“ i „Grad na koji je zabava zaboravila“. S jedne strane, kanadska prestonica ima mnoštvo muzeja i parkova, s druge strane suviše je tiha i dosadna za istančani ukus iskusnih turista, posebno u poređenju sa harizmatičnim Montrealom ili dinamičnim Torontom.

Kazablanka

Profimedia

Ako ste gledali film „Kazablanka“, ovaj marokanski grad verovatno doživljavate kao egzotično, romantično mesto, ali stvarnost je malo manje zanimljiva. Iako većina marokanskih gradova ima stari grad opasan zidinama prepun živopisnih pijaca i uskih uličica, Kazablanka je mala i oronula, a prodavci prodaju uglavnom jeftine moderne predmete umesto tradicionalne robe.

Gvajakil

Profimedia

Iako je najveći grad Ekvadora i najvažniji trgovački centar, nije posebno primamljiv za turiste. Njegove ključne znamenitosti – područje Malekona na obali reke, istorijska četvrt Las Penas na brdu, neobičan park ispunjen iguanama jesu prijatni, ali ne i posebno nezaboravni i lako ih je istražiti za jedan dan.

Cirih

Profimedia

Mnogim turistima je gotovo previše čist i uredan, do te mere da se u njemu osećaju depresivno. Visoki troškovi života i pomalo konzervativno lokalno stanovništvo u Cirihu doprinose lošem utisku, a tu je i velika populacija bankara koji dosadi daju dodatnu „draž“.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike