Irska vam nudi da pobegnete od svega i da radite na divnom ostrvu

19.01.2021

13:00

1

Autor: Slavica Kalaba

Ako ste se zaželeli putovanja, ovo je idealna prilika da se izgubite na godinu dana, ali samo ako vam ne smetaju dve stvari

Profimedia

U Irskoj zaista možete pronaći prelepe pejzaže, a sada dvoje meštana jednog mesta nude da dođete kod njih i odmah dobijete posao. Upravo je objavljen međunarodni konkurs za dva radna mesta na ostrvu Blasket, koje se nalazi pored obale okruga Keri u Irskoj.

Dva srećnika biće čuvari ostrva, a oglas su dali Bili O’Konor i njegova partnerka Alis Hejs, koji poseduju tri vikendice i kafić na ostrvu.

Oglašivači kažu da bilo ko iz sveta može da konkuriše, bilo da su par ili prijatelji. Ovo je druga godina kako ovaj par objavljuje konkurs, a konkurencija je velika. Prošle godine su primili 40.000 prijava, prenosi britanski list „Ekspres“.

Profimedia

Blasket je glavno u grupi od šest ostrva i nalazi se na pet kilometara od poluostrva Dingl u mestu Keri. Ostrvo je dugačko šest i po kilometara, a široko nešto malo više od pola kilometra. Prostire se na 1.100 hektara netaknutog, uglavnom planinskog terena. Dom je raznolikog životinjskog, morskog i biljnog sveta.

Na ostrvu je vekovima živela mala grupa stanovnika koji su sledili tradicionalne principe poljoprivrede, ribolova i tkanja. Na ostrvu još uvek mogu da se nađu drevne ruševine iz istorije ovog ostrva, što će potencijalnim čuvarima biti zanimljivo da istraže. Nudi im se prilika i da istraže neverovatan priobalni krajolik i ostrva u ovom delu zemlje.

Profimedia

I sve ovo zvuči idealno, ali postoji ne jedno nego dva „ali“: na ostrvu nema niti struje niti tople vode. Ako vam to ne smeta i možete da se nosite sa tim, dobrodošli ste na ostrvo Blasket.

Pročitajte i ovo:

Komentari (1)

Comment(1)

  1. Ena kaže:

    Kako se prijaviti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti