Hit tajne sa dodela Oskara: Ovo je razlog zašto zvezde gladuju do kraja šoua, pa i ređaju pehove kao da se u tome takmiče! (FOTO/VIDEO)

15.03.2024

23:20

0

Pred svaku od ceremonija - samo za jedno ne postoji proba

Hit tajne sa dodela Oskara: Ovo je razlog zašto zvezde gladuju do kraja šoua, pa i ređaju pehove kao da se u tome takmiče! (FOTO/VIDEO)
Robert Dauni Džunior - Copyright Profimedia

Kraj proteklog vikenda umnogome je obeležila 96. dodela Oskara, koju ste na 24sedam bili u prilici detaljno da pratite do ranih jutarnjih sati. U odnosu na prethodne godine - trajala je i nešto kraće zbog letnjeg računanja vremena „preko bare", nije bila turbulentna kao što ume da bude i iako je, svakako, još uvek sveža - „maske" su, u stvari, odavno pale.

Koreografija - kao za Oskara

Naime, 99 odsto materijala koji čini ovu ceremoniju unapred se uvežbava, što čitav događaj čini jednom od najstrože čuvanih tajni Holivuda, u rangu s prvom trudnoćom Kajli Džener. Prema rečima novinara Brajana Aleksandra ispred „USA Today", od uvodnog monologa Džimija Kimela do performansa - za sve postoji koreografija. Čak i oni najpoznatiji dolaze na te probe, ležerno odeveni, odlažu sa strane svoje kafe za poneti i vežbaju hod preko scene, pa i čitanje teksta s telepromptera.

Pripreme za dodelu Oskara, Profimedia
 

Pojedine dame prezuvaju se u cipele na štiklu koje su odabrale „za veliku noć", ne bi li otklonile sumnje vezane za spoticanje ili padanje za vreme prenosa.

I tepih ima svoje pripreme!

U gradu s više crvenih tepiha nego što nedelja ima dana, oskarovski crveni tepih u stvari je „tepih nad svim tepisima". Čitavom dužinom je, najpre, pod šatorom, za slučaj padavina; dakle, strehe ima duž Bulevara Holivud i ona potom „skreće" i pravo u Dolbi teatar.  

Najveće zvezde stižu među poslednjima i onda poziraju pred fotografima u odelima.

Crveni tepih 96. dodele Oskara, Profimedia
 

U njihovoj blizini uvek ima nekoga ko sa sobom nosi „za svaki slučaj" torbicu, u kojoj se nalaze stvari poput traka, olovaka, flastera, kompletića za šivenje i sličnih.

Tenzije ima i na pretek

Iako fanovi putem malih ekrana to ne vide, iza scene non-stop se šeta, pa i trči, u zavisnosti od toga šta se na sceni odvija i svi su pod tenzijom, bilo da su deo šoua ispred ili iza kamera. Pomenuti reporter svojevremeno je svojim očima video kako Stedman Grejam smiruje Opru Vinfri pred „slikanje", te kako joj Tom Henks govori: „Sve će biti u redu". Bred Pit, s druge strane, gutao je knedle 2012. prateći preko ekrana njegovu ondašnju suprugu Anđelinu Džoli kako izlazi na stejdž Dolbija.

Anđelina Džoli i Bred Pit, Profimedia
 

Iste godine Meril Strip je toliko iznenadio treći Oskar, da se srušila na stolicu na rasklapanje od metala tik do bine i donosili su joj flaširanu vodu.

- U šoku sam... - jedva je bila izustila između gutljaja.

Naime, jedino što se nikada unapred ne proba je preuzimanje nagrade.

Čašica više

Dolbi teatar je tokom svake dodele Oskara pun barova. Najomiljeniji svima je onaj koji je najbliži sceni, jer mogu da se posluže tik pred izlazak pod najsjajnije reflektore. Isti slučaj je i pri silasku „u realnost". Prošle godine, Kejt Blančet i Idris Elba odatle su zahvaljujući ogromnom ekranu na miru ispratili dobar deo šoua, a s druge strane, Kara Delevinj i Florens Pju uzele su tu bile malo vremena jedna za drugu.

Kejt Blančet, Profimedia
 

Najbolji bar, međutim, nalazi se u bekstejdžu (Rolex Green Room). Osmišljen je za prezentere i performere, ali „lepa reč i osmeh i druge tu mogu da uvedu". U tom kutku, takođe, moguće je pratiti program preko TV-a.

Nezgodno je samo što nema hrane do samog kraja Oskara. Elen Dedženeres je zato za publiku naručila picu 2012, a i Kimel se uvek pobrine da se tu i tamo nađe koja grickalica. Potom, svi zajedno mogu da se počaste raznim đakonijama (Governors Ball) koje mahom priprema čuveni Volfgang Pak.

Volfgang Pak, Profimedia
 

Barbara Strajsend obožava njegove pitice sa piletinom u svežim tartufima.

Ništa bez peha!

Pored toga što se preuzimanje nagrada ne vežba unapred, isti je slučaj i sa govorima dobitnika. Takođe, za spontanost i te kako uvek bude mesta. Džimi Kimel i dalje je „prvak" u tom domenu, jer se maksimalno profesionalno poneo 2017, kada je pogrešnom filmu dodeljen Oskar, pa je to trebalo ispravljati uživo.

Podsetimo, tada je „Mesečina" u stvari osvojila nagradu za najbolji film, a ne „La La Land" koji je uredno preuzeo statuicu posle greške u čitanju.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike