Dobili Oskara ili ne, nominovani kući nose poklon paket od 178.000 dolara! Ali - nije sve za džabe (FOTO)

10.03.2024

21:35

0

Gest kakav se ne zaboravlja

Dobili Oskara ili ne, nominovani kući nose poklon paket od 178.000 dolara! Ali - nije sve za džabe (FOTO)
Copyright Profimedia

Ceremonija dodele Oskara se bliži, sve je na svom mestu i spremno za start - pa i poklon paketići nominovanima za režiju i glumu, pod sloganom „Svi pobeđuju". Kompanija iza „kesica" vrednih po 178.000 dolara za jedne tamošnje medije je ispričala šta se tačno u njima nalazi, pa je tako i dala još jedan odgovor na pitanje zašto je ova ceremonija jedna od najglamuroznijih.

Pripreme za dodelu Oskara 2024. godine, Profimedia
 

Oko 29 stvari iz iste iznosi manje od 100 dolara. U pitanju su: kolekcionarsko izdanje Rubikove kocke, probiotički niskokalorični sokovi u limenci s malo šećera, sedište za tašnu, sirova i organska hrana za kućne ljubimce, prenosi „Buzfeed"; dok je već 30. „stvarčica" vredna oko 1.000 dolara, a to je biljni šumski šećer dobijen od javorove vode proizvedene u Kvebeku. Njega prati privatna zvučna kupka sa viljuškom, za podešavanje, s antioksidansima i privatne konsultacije za spavanje.

Potom, u pakovanju se nalazi tretman mikro iglicama od 10.000, pa i mogućnost odlaska na privatan šou Karla Kristmana koji se sastoji od trikova, čitanja misli i hipnoze (25.000 dolara). „Vaučer" od još 25.000 nominovani dobija i za konsultacije i saradnju s jednom „jakom" firmom na prvom budućem projektu u izgradnji ili tek preuređenju životnog prostora.

Najskuplji poklon od čak 50.000 dolara svakako je odlazak nominovanog na skijanje i boravak u izvesnim luks kućama u Švajcarskoj sa do devet gostiju, a s akcentom na privatnosti.

Nije baš za džabe

Poklon paket sa starije dodele Oskara, izložen 2007. godine, Profimedia
 

Tačan iznos „svaštare" sačinjene od ukupno 61 brenda je 178.410,29 dolara. Na društvenim mrežama uveliko se komentariše kako ovo nije nikakav „poklon paketić", nego pun kofer. 

Poreska uprava, s druge strane, ove „paketiće" posmatra kao oporezivi prihod; to znači da što više nominovani prihvati iz „kese", platiće veći porez. Za dvadeset i jednu godinu koliko se poznatima poklanjaju gala putovanja, na primer, malo je i iskorišćenih. 

Po pitanju hrane za ljubimce, međutim, na ovaj način se osigurava donacija (PETA’s Global Compassion Fund) od 10.000 porcija hrane za životinje u ime svih ličnosti koje su prihvatile poklon. Na kraju, kompanija iza poklona naglašava - ovde nije cilj tek deliti šakom i kapom, već unapređivanje brendova koji prihvataju razlike i promovišu filantropiju. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike