„Kakvo razočaranje..." EBU dala poslednju reč o glasanju na „Evrosongu": Ova odluka doneta je posle nedelja pregovora i žalbi!

06.03.2024

14:55

0

Čitava drama počela je čim je Lorin ponela evrovizijski trofej svojoj kući

„Kakvo razočaranje..." EBU dala poslednju reč o glasanju na „Evrosongu": Ova odluka doneta je posle nedelja pregovora i žalbi!
Lorin - Copyright Profimedia

Otkako je Lorin drugi put pobedila na „Pesmi Evrovizije" prošle godine sa numerom „Tattoo", mnogi su bili oni koji „su ustali" zbog značajne razlike u glasovima žirija i publike.

Prema jednima, naime, Švedska jeste trijumfovala, dok je po drugima finski predstavnik Kerije (i njegova „Cha Cha Cha", koju je nedavno Sanja Vučić prepevala za PZE24) trebalo da pobedi.

„Sve ostaje isto!"

Kerije, Profimedia
 

Pojedinci su zato tražili i da glas fanova bude prioritet „u igri" koja odlučuje ko će evrovizijski trofej da odnese kući, međutim, na njihovo ogromno razočaranje, Evropska radiodifuzna unija nije poklekla ni posle nedelja razgovora, pregovora, pa i žalbi.

U mejlu poslatom jednoj novinskoj agenciji u Norveškoj, prenosi „Dagsavisen", EBU je istakla da sistem glasanja ostaje isti kao što je bio prethodne godine (50:50).

Podsetimo, Lorin je pobedu na „Evrosongu" odnela i 2012. godine sa pesmom „Euphoria".

Lorin, Profimedia
 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike