"To nije fer!" Konstrakta smatra da Lorin nije smela ponovo da se takmiči na Evroviziji: Evo za koga je glasala!

16.05.2023

19:57

0

Ona je ovogodišnja predsednica stručnog žirija iz Srbije

"To nije fer!" Konstrakta smatra da Lorin nije smela ponovo da se takmiči na Evroviziji: Evo za koga je glasala!
Ana Đurić Konstrakta i Lorin - Copyright Profimedia / ATAImages, Antonio Ahel

Proteklog vikenda održana je 67. "Evrovizija", na kojoj je pobedu po drugi put odnela Lorin iz Švedske. Ona je na evrovizijskoj sceni ranije trijumfovala 2012. godine sa kompozicijom "Euforija", koja je i dan-danas veliki hit na globalnom nivou.

Ovogodišnji evrovizijski stručni žiri iz Srbije, činili su Sara Jo, Žika iz "Zane", Dragan Đorđević Suzuki, Sandra Perović i predsednica žirija, prošlogodišnja predstavnica Srbije, Ana Đurić Konstrakta.

Konstrakta je na Evroviziji pesmom "In corpore sano" osvojila peto mesto, a sada je otkrila kome je dala poene u ovogodišnjem finalu.

Profimedia / ATAImages, Antonio Ahel
Käärijä i Konstrakta

- Slovenci su bili nepretenciozni, simpatični. Finac je bio negde po mom senzibilitetu. Postoji taj nesklad kako je publika glasala i onoga kako je žiri glasao. Finac je, recimo, bio miljenik publike i odneo je više poena, međutim, žiri je prepoznao Lorininu pesmu kao nešto što zavređuje pažnju - počela je Ana.

Konstrakta smatra da nije fer što se Lorin, kao pobednica, ponovo takmičila, s obzirom da postoji pristrasnost publike.

- Ja lično nisam ljubitelj toga da se neko ko je već pobedio na Evroviziji tamo ponovo pojavi, budući da postoji ta pristrasnost publike u startu. To naravno dovodi do toga da to takmičenje više nije toliko fer - istakla je Konstrakta.

Profimedia
Lorin

- Mene su iznenadili rezultati. Ono što je super je to da je Luka ušao u finale. To je i meni bio cilj prošle godine, samo da se uđe u finale, pa ćemo posle lako. Možda smo u nekim trenucima mislili da ćemo i više da se kotiramo, sudeći po tome kako je publika reagovala na Lukinu pesmu i kako je bio podržavan u toj evrovizijskoj zajednici. Mada, sve u svemu, mislim da smo se dobro predstavili, Luka je imao jako lepe intervjue koje je uradio u međuvremenu, dobra je pesma bila, dobar je nastup bio. Ja sam zadovoljna, iako sam očekivala da će na kraju biti drugačiji raspored poena - istakla je pevačica za "Kurir".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike