Tražili mu pare da predstavlja BiH na Evroviziji! Adnan Babajić o skandalu: Tad je produkcija sve stopirala!

13.02.2024

13:19

0

Posle "Operacije trijumf" imao je razne ponude, ali ovu je odbio

Tražili mu pare da predstavlja BiH na Evroviziji! Adnan Babajić o skandalu: Tad je produkcija sve stopirala!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Adnan Babajić je proslavio se u "Operaciji trijumf" , a onda nestao sa muzičke scene, te je sada objavio album i otkrio pojedinosti o svom propalom angažamnu za Evroviziju. 

On je ispriao da je posle pobede na muzičkom takmičenju dobio ponudu da predstavlja svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu na Izboru za pesmu Evrovizije, ali mu je za to navodno tražen novac. Sada je otkrio detalje tih dogovora.

- Mene lično niko nije kontakrirao, već su zvali mog oca sa Bosanskohercegovačke televizije, dali su ponudu da predstavljam BiH na Eurosongu. Neću da ćutim o tome, jer me i dan danas to boli, ali su uz ponudu tražili novčanu nadoknadu sa moje strane, dakle da platim da bi predstavljao svoju zemlju na tom takmičenju. Kad sam obavestio produkciju o tome, oni su kroz par dana dobili ponudu i od Srbije, da predstavljam i njih na Eurosongu, e tad je produkcija sve stopirala, onda su se svi ućutali i ništa od toga nije bilo - ispričao je on. 

Radi romske svadbe

ATAImages/ Antonio Ahel
Adnan Babajić

Babajić je zatim govorio o tome koliko je profitirao od "Operacije trijumf".

- Nakon pobede bilo je mnogo poziva sa raznih strana, ja sam tad važio za najveću zvezdu u regionu. Primera radi, u "Zvezdama Granda" pobednik dobije 150.000 glasova i to je bum, a ja kad sam pobedio imao sam milion i osamsto hiljada glasova - kaže pevač koji je na svom novom albumu i pevač i kantaautor, te otkrio šta mu više donosi zaradu.

- Više se isplati biti pevač nego kantautor, samo svadbe koje ja radim po Americi, uglavnom romske, su najisplativije. Primera radi ja sam na jednoj romskoj svadbi za noć zaradio 30.000 evra, to je bakšiš sa kojim se malo ko može pohvaliti - kaže Adnan koji već više od decenije živi u Americi.

Printscreen/Youtube/Adnan Babajic Official Channel
Adnan Babajić

Ne vraća se iz Amerike

On se tamo često susreće sa našim pevačima, pa je ispričao i susret koji je imao sa Draganom Mirković i Marijom Šerifović.

- Dragana Mirković je imala problem sa bendom, koji nije dobio vizu, zvali su mene jer ja i sviram, imao sam dva dana da pripremim njen ceo repertoar, pa se desilo da sam zaboravio koja pesma ide prva, ali sve se na kraju završilo dobro. Prvu turneju sam radio sa Marijom Šerifović, pa sa Nedom Ukraden, pa Nove godine sam radio sa Bobanom Rajovićem, evo sad se spremam za turneju sa Indirom Radić. Ja sam od onih koji voli Ameriku i nikad se ne bi vratio ovde da živim, navikao sam se, na bolje se čovek uvek lako navikne - zaključio je Babajić u emisiji "Ispovest".

Bonus video:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike