Za Barbaru Bobak, romska slavlja potpuni su hit: Imaju voditelja i on sve najavljuje - od pevača, do toga koliko je ko para dao!

30.07.2023

17:35

0

I sama se na takvim okupljanjima uvek dobro provede

Za Barbaru Bobak, romska slavlja potpuni su hit: Imaju voditelja i on sve najavljuje - od pevača, do toga koliko je ko para dao!
Barbara Bobak - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Barbara Bobak, otkako je na sceni, svakako je stekla i iskustva na romskim slavljima. Osvrnuvši se na ista, kaže za jedne domaće medije da „joj je sve to neizmerno zabavno", posebno zato što uvek imaju voditelja, koji najavljuje - sve redom.

Od toga koji pevač peva, do novca koji „leti na sve strane", sve se zna, a i sama se uvek dobro provede baš na ovakvim skupovima.

- Da, to je jedan fenomen. Sve što možeš da zamisliš, ti ćeš da vidiš na romskoj svadbi. Sve je jedan običaj, autfit, ponašanje. Čula sam kako su negde doneli štand „Mekdonaldsa", pa su i to imali na svadbi - počela je Barbara, pa zatim dodala:

- Sad, svadbe na kojima sam ja pevala nisu bile baš toliko „hevi", ali u svakom slučaju je zanimljivo. Tu bude pet, šest pevača i uvek je jedan glavni. Prvo, naporno je za uši zato što oni vole jako glasnu muziku, pa se svi nadglasavaju. Tu uvek bude neka mikrofonija i to ume da traje danima, ceo dan, celu noć ili koliko zakupe salu, zavisi - objašnjava ona „Novoj" i dodaje kako nije imala baš „oračke" svadbe, već je češće bila shvaćena kao zabavljač, pa može da iskoristi priliku da koliko peva, toliko i đuska.

Barbara Bobak, ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

- Ja tu dođem, otpevam svojih sat, dva, tri, isprdam se sa klincima, skačem, pevam... Smešno mi je i što tu uvek bude voditelj i onda on najavljuje sve, prvo koliko je ko novca dao, a onda ko će da peva, proziva pevače i to mi je beskrajno zabavno. To se radi uglavnom na garancije i svako od muzičara i pevača kaže svoju cenu i na kraju dobiju svoj bakšiš. Ako bude višak bakšiša, to se razdeli, nekada ti domaćini muzičari uzmu sve sebi, nekada daju muzici, pa se to razdeli, ali uglavnom svako dobije svoj „fiks", po koji je došao - zaključuje Bobakova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike