Hronologija Severinine borbe za sina: Sve je počelo 2013. godine, a 2017. bila joj je najteža! (FOTO)

24.01.2024

08:30

0

Pevačica je istakla i da neće da posustane, uprkos ogromnom razočaranju koje je doživela proteklog dana

Hronologija Severinine borbe za sina: Sve je počelo 2013. godine, a 2017. bila joj je najteža! (FOTO)
Severina Vučković - Copyright J. M. S./ATAImages, TANJUG/FOTO HINA/MILJENKO KLEPAC

Kruna nekada velike ljubavi Severine Vučković i Milana Popovića svakako je sin Aleksandar, kog je pevačica rodila krajem februara 2012. godine, u noćnim satima i carskim rezom u Kliničko-bolničkom centru u Splitu. Njihova sreća, međutim, nije još dugo potrajala, a otkako su se razišli - mahom se viđaju po sudovima i u borbi za starateljstvo nad naslednikom.

Prethodnog dana, čitav region brujao je o tome kako je ono u potpunosti vraćeno Popoviću.

Bez obzira na žalbu koju bi pevačica mogla da uloži, nova odluka Vrhovnog suda u Hrvatskoj odmah je stupila na snagu pošto je, navodno, Županjski sud u Splitu pod uticajem Vučkovićeve 2021. godine namestio presudu koja njoj odgovara.

Godina 2021, zajedničko starateljstvo

Prethodno, Severina je 20 meseci provela bez svog deteta i u oštroj borbi, sve dok sud u njenom rodnom gradu nije vratio brigu o dečaku i u njene ruke. Kada je ta odluka donesena 2021. godine, ona je bila izjavila kako nije bilo ni razloga da joj se dete oduzima, te da je prošla kroz sam pakao zbog svega.

Dotad, Severina je doživljavala razne šokove na ovom polju, čak i za vreme kovida - sredinom marta 2020. javno se bila požalila da je Milan Popović odlučio sebe i sina da stavi u samoizolaciju zbog putovanja u Austriju (7. i 8. marta), o kom prema sopstvenim tvrdnjama ona uopšte nije bila obaveštena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Tada, inače, boravila je u Beogradu zbog mališana i tu je ostala do daljeg, tačnije dok nije bila u mogućnosti da ga vidi.

Godina 2019, oduzimanje starateljstva Severini

Seve je 2019. uperila prstom u školu u koju je njen mezimac išao i to ni manje, ni više, nego zbog zlostavljanje deteta, prenosili su mediji. Kako je kazala na konferenciji za javnost sredinom ondašnjeg oktobra, učiteljice su ga satima držale zaključanog kako ne bi otišao kući s njenim tadašnjim suprugom Igorom Kojićem. Pošto je potom prestala tamo da ga odvodi, Aleksandar je boravio s njom u Splitu i Beogradu, gde je imala koncerte. Krajem novembra, međutim, sudija Tea Golub donela je privremenu meru i odlučila da dete treba nadalje da živi s tatom.

Milan Popović, ATAImages/Milan Maričić
 

Početkom tog meseca, inače, Severina je objavila možda i najemotivniju baladu, „Rođeno moje", posvećenu sinu.

 

 

Pola, pola

Tokom 2018. godine, pak, sud je bio doneo nepravosnažnu presudu da dete pola vremena provodi s pevačicom, a pola s ocem biznismenom. Njoj se to nije posebno dopalo, ali njemu jeste. Iste godine, inače, isplivale su izvesne golišave fotografije Vučkovićeve, zbog kojih ju je na kraju Popović prijavio za porodično nasilje.

Godina 2017, „teška k'o tuč"

U junu te godine i prema odluci sudije Verice Nikić, Aleksandar je trebalo da živi po nedelju dana s ocem, pa sa majkom. Severina je onda prvi put na sva zvona progovorila i o problemima koje ima s nekadašnjim partnerom; voditelju Zoranu Šprajcu je priznala da je zbog stresa izgubila dete koje je čekala s Kojićem, te da je bila na potpomognutoj oplodnji, prenosi tamošnji „Index". Naglasila je kako Milan nije bio prisutan tokom prvih godina života njihovog naslednika, da je mnogo šta vezano za njega tako propustio... Pa je Županijski sud u Splitu ukinuo prethodno pomenutu privremenu meru.

Tužba za tužbom i za Kojiće!

Igor Kojić, ATAImages/Antonio Ahel
 

Podsetimo, Severina i Igor venčali su se 2015, a Popović ju je iste godine tužio tvrdeći da mu „sin živi u rijalitiju". Godinu kasnije, pevačica je takođe provela u tužbama do guše od strane bivšeg, ali na račun Kojića. U novembru 2016. pričao je i kako nje mesec dana nije bilo da pokupi dete, pa ga je on zadržao kod sebe „da ga ne bi nekom trećem davao", dok je ona prethodno tome obavestila javnost kako se nakratko povlači zbog operacije glasnih žica.

Posete, žalbe i alimentacija

Godine 2014. sud u Zagrebu dodelio je starateljstvo Severini, dok je Milan dobio pravo posete dvaput mesečno, na najduže pet dana. Odlukom suda, takođe, mogao je i van zemlje da viđa sina, ali na to je onda bila uložena žalba. U to vreme, takođe, odluka je bila donesena i za oko 2.000 evra alimentacije od oca.

Milan Popović, Printscreen/Youtube/ Jutarnji Program TV Happy
 

Severinina i drama Milana Popovića vezana za starateljstvo nad detetom zvanično traje od 2013, svega tri godine otkako im se bila dogodila ljubav na prvi pogled na proslavi njegovog rođendana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike