Severini u potpunosti oduzeto starateljstvo nad sinom! Vrhovni sud brigu o dečaku prepustio Milanu Popoviću: Evo šta kaže pevačica!

23.01.2024

14:00

0

Ona naglašava kako će se boriti za svoje dete do poslednje kapi krvi

Severini u potpunosti oduzeto starateljstvo nad sinom! Vrhovni sud brigu o dečaku prepustio Milanu Popoviću: Evo šta kaže pevačica!
Severina Vučković - Copyright Severina, ATA Images/Antonio Ahel

Prema novoj odluci Vrhovnog suda u Hrvatskoj, pevačica Severina Vučković i njen nekadašnji partner Milan Popović više neće deliti starateljstvo nad sinom Aleksandrom. Ono je, naime, sada u potpunosti dodeljeno kralju bakra, bruje mediji.

Hrvatski vrhovnui sud ustanovio je da sud u Splitu nije uopšte cenio dokaze veštaka niti ih uzimao za ozbiljno, već je radio po naređenju trećeg lica. Ono što se potom navodi je da je sud u Splitu, pevačicinom rodnom gradu, navodno pod njenim uticajem namestio presudu 2021. godine koja njoj odgovara, a koju je sada oborio tamošnji Vrhovni sud, kao i hrvatski mediji koji tvrde da se desila nameštaljka i da je sud u Splitu prekršio zakon „delujući kako je neko drugi diktirao".

Severina Vučković, ATAImages/Antonio Ahel
 

Severinin advokat nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda pa kaže da ne može da je komentariše, piše u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

- Jedino što može sa sigurnošću da se kaže je da „nije tačno da bi Vrhovni sud mogao promeniti odluku Županijskog suda u Splitu, jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kojem je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri" - piše u pomenutom saopštenju, pa se potom dodaje:

- Ako je tačno to što piše, da je vraćeno radi saslušanja veštaka, radi se o presudi Vrhovnog suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnog suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnog suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije doprinio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio protivno ustavno-sudskoj praksi.

Reč Severine Vučković

Severina Vučković, ATAImages/Antonio Ahel
 

Akonto ove odluke, prema daljim napisima, Severina je kazala:

- Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog deteta koje nikad nisu videli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sistema i ja zajedno s njim. Ne da mi se sada da tražim nepravilnosti u odlukama Vrhovnog suda, ne da mi se više da tražim ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su doneli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja advokatica; ali da mi se da se borim do zadnje kapi krvi za svoje dete, bez kojeg sam bila 20 meseci, nećete se igrati s mojim detetom. S kojim pravom? Moje dete nije džak krompira s kojim ćete da trgujete - pričala je tamošnjem „Večernjem listu", pa onda nastavila o tome kako se „dete i samo izjasnilo da bi živelo sa njom, ali da to očito nikoga nije briga". 

- Pojednostavljeno, ovo može da znači da ću ponovo svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji deteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me je ove države da se ovakve stvari rade detetu, da ja ne smem govoriti da ne bih nekoga uvredila... - dodala je, ali se ni tu, međutim, nije zaustavljala.

„Ja sam tu nebitna!"

Milan Popović, ATAImages/Milan Maričić
 

- Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnog suda, ali prošla sam je sa svojim detetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se sudije štrajkom bore za svoje plate, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dete koje se izjasnilo da želi da živi sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani - naglasila je ona tamošnjim medijima.

Podsetimo, 2021. godine Županijski sud u Splitu doneo je odluku o zajedničkom starateljstvu.

(Nacional)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike