Ovako sad izgleda Srpkinja po kojoj je nastao „Seks i grad"! Proslavila se u Njujorku, a svoje poreklo ponosno ističe (FOTO)

01.12.2023

08:30

0

Pričalo se kako bi od njenog rečnika i kamiondžije prezale

Ovako sad izgleda Srpkinja po kojoj je nastao „Seks i grad"! Proslavila se u Njujorku, a svoje poreklo ponosno ističe (FOTO)
Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo u seriji „Seks i grad" - Copyright Profimedia

Serija „Seks i grad", kao potom „I tek tako...", mnogima je dan-danas omiljena. Međutim, malo je onih koji znaju da je za scenario za istu kao inspiracija poslužila jedna Srpkinja.

U pitanju je Anka Radaković, američka autorka koju često nazivaju prvom modernom s*ks kolumnistkinjom. „Prava Keri Bredšo" pisala je na baš ovu temu u „Details" magazinu u kolumni koja je izlazila od 1990. do 1999. godine. Rođena je 1967. godine i ponosno nosi srpsko poreklo; odrastala je, međutim, u Hagerstaunu (Merilend), a pošto se preselila za Njujork, uspela i da se domogne velike slave.

 

 

Inspirisana tim njenim tekstovima, Kendas Bušnel počela je da piše „Seks i grad". Ostalo je, prenela je dalje „Zadovoljna", istorija. Anka je među svojim „fanovima" pored Kendas imala i Dena Sevidž (iza kolumne „Savage love"), a kako je hrabrost da istražuje nepoznato nikada nije napuštala - poslovno je umela da poseti svingerske, gej klubove, a jednom je i angažovala mušku prostitutku pa i te kako otvoreno pisala o tom iskustvu.

Pored toga je, takođe, delila i savete, vodila brojne intimne razgovore bez zadrške i vrlo ju je zbunjivala ta pometnja, napominje potom „Wanted", koju bi njeni tekstovi izazivali, kao i komentari da bi se „zbog njenog rečnika i kamiondžije postidele".

- Nikada se nisam plašila da pišem ili pričam o s*ksu. Većinu ljudi je sramota zbog toga. Govorim o svojim izlascima, s*ksualnom životu i iskustvu, o onome što mi se dogodilo. Nisam znala da će to toliko da dirne ljude - kazala je bila svojevremeno Anka, čije su kolumne vremenom postale i međunarodni fenomen, objavljene na desetinama jezika u knjizi „The wild girls club: Tales from below the belt".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SANDY (@sandythezine)

 

Njena autentičnost privukla je pažnju i filmske industrije, pa je tako „Paramount" otkupio izvesna filmska prava, dok je njoj prepušten rad na scenariju.

Na Tviteru je vrlo aktivna, ali tamo javnost obaveštava i o nekim drugim detaljima iz svog života. Posećuje, čini se, svakakve gradske događaje, često voli da pogleda neke stare porodične footgrafije, a i te kako zna i da pokaže dekolte kad za tim oseti potrebu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike