Da li je Keri Bredšo mogla sebi da priušti glamurozan život u Njujorku: Evo koliko je morala da zarađuje da bi u tome uspela

13.07.2023

07:45

0

Jedna od omiljenih TV junakinja vodila je i te kako zanimljiv i bogat život, ali da li je to sve ipak samo fikcija?

Da li je Keri Bredšo mogla sebi da priušti glamurozan život u Njujorku: Evo koliko je morala da zarađuje da bi u tome uspela
Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo - Copyright Profimedia

Keri Bredšo, lik koji je otelotvorila Sara Džesika Parker u seriji "Seks i grad", a potom i u dva istoimena filma i nastavku serije "I tek tako", po mnogima predstavlja pravu pop i modnu ikonu. 

Mnoge devojke bi volele da su živele životom koji ona živi - počev od skupih cipela, raznih modnih kombinacija, nakita preko restorana i putovanja na koja je išla pa do prijateljstava i ljubavi koje je imala. Ali, neke stvari mnogo koštaju. 

Kolika je bila njena plata

Kao što je poznato, Keri je radila kao kolumnista u Njujorku, a krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih, procenjuje se da bi njena plata, na godišnjem nivou, mogla biti oko 70.000 dolara.

Profimedia
Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo

Kada se od toga oduzmu porezi, procena je da bi Keri u to vreme zarađivala 4.024 dolara mesečno. 

Njeni troškovi

Najveći trošak koji je Keri Bredšo imala jeste kirija za stan. Procena je da bi u to vreme za jednosoban stan moralo da ode oko 75 posto njene plate samo za kiriju. 

Keri, naravno, nije trošila novac samo na kiriju. Kada se sračunaju cipele, odeća, cigarete, kokteli, obroci (solo ili sa drugaricama), korišćenje taksija, računi za telefon i struju i neke druge stvari, procena je da su njeni troškovi oko 6.484,53 dolara. 

Profimedia
Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo

Kada se na to doda i kirija za stan, koja bi mesečno bila 2.897 dolara, dobijamo cifru od 9.381 dolara. Znači, više nego duplo od onoga što je navodno zarađivala.

Da sumiramo troškove

Kada se sabere i oduzme sve ono kroz šta je Keri, barem u originalnoj seriji, prošla kada je novac u pitanju, dobijamo sledeći zaključak.

- Kirija - 2.897 dolara

- Mesečni troškovi - 6.484 dolara

- Dugovanja banci - 1.200 dolara

- Drugi troškovi (poput zdravstvenog osiguranja, putovanja, neočekivanih troškova) - 1.000 dolara.

Na kraju dobijamo cifru od 11.581 dolar.

Profimedia
Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo i Kim Katral kao Samanta Džouns

Prihodi i rashodi

Kao što vidite, Keri je zarađivala 4.024 dolara mesečno, a trošila 11.581 dolar. 

To znači da su njeni troškovi bili skoro tri puta veći nego njena zarada, tako da je sigurno da ne bi mogla da priušti sebi da živi na luksuznoj lokaciji, naručuje hranu dva puta dnevno, besomučno se vozi taksijem i ispija koktele svake večeri.

Profimedia
Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo i Vili Garson kao Stenford Bleč

Istina, sve to izgleda divno i sjajno na televiziji, ali je stvaran život sasvim sigurno mnogo drugačiji, što su ovaj put primetili mnogi ljubitelji ove hit serije i stručnjaci za novac, preneo je sajt Medium.com.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike