Životna priča Sare Džesike Parker: Od siromaštva do glamura Keri Bredšo!

21.02.2023

22:39

0

Njen privatni život je potpuno drugačiji od onog koji je tumačila u kultnoj seriji "Seks i grad"

Životna priča Sare Džesike Parker: Od siromaštva do glamura Keri Bredšo!
Sara Džesika Parker - Copyright Profimedia

Holivudksa glumica Sara Džesika Parker živi je dokaz da samo jedna uloga može da preokrene nečiji život i od vas napravi internacionalnu zvezdu. Za lik Keri Bredšo, kolumnistkinje koja traga za ljubavlju u tridesetima, u kultnoj seriji „Seks i grad“, osvojila je dve Emi nagrade i četiri Zlatna globusa, te tako postala jedna od omiljenijih TV junakinja milionarskog auditorijuma.

Ipak, iako na platnu vodi glamurozan život ispunjen dizajnerskim stvarima i izlascima, njen privatni život bio je totalno suprotan onome kakav je imala u seriji, ako uzmemo u obzir novac, brak i potomstvo.

Odrasla u siromaštvu

Profimedia
Sara Džesika Parker

Sara Džesika Parker rođena je kao četvrto dete u porodici učiteljice Barbare i novinara i voditelja Stefena Parkera. Porodična idila trajala je do njene treće godine, kada su joj se roditelji razveli, a majka se u međuvremenu udala za Paula Forstea, vozača kamiona za kojeg danas Sara kaže da ga smatra ocem. Celo detinjstvo provela je u siromaštvu i jednom prilikom otkrila je da su se u njenoj porodici retko slavili praznici zbog nedostatka novca. Uprkos tome, njihova majka se trudila da im pruži najbolje moguće školovanje, ali i umetničko obrazovanje. Tako je Sara već od najranijeg detinjstva pohađala pevanje i balet.

- Nismo imali mnogo novca, ali moja majka je zaista bila marljiva i neustrašiva u pronalaženju dostupnih stvari. Tako smo išli u pozorište, balet i operu, jer je bilo besplatno za decu ili je bilo vrlo povoljno - govorila je Sara svojevremeno.

Profimedia
Sara Džesika Parker

Angažman koji je dobila s bratom Tobijem u brodvejskoj produkciji „The Innocents“ odveo je porodicu u Njujork, a Sari otvorio brojna vrata.

Nije želela ulogu zbog golih scena

Prvu glavnu ulogu dobila je 1985. u filmu „Girls Just Want To Have Fun”. Ranih devedesetih pojavljivala se na filmskom ekranu sa zvezdama poput Stiva Martina i Nikolasa Cagea, te ređala pozorišne uloge na Brodveju. Godine 1997., u njene ruke dospeo je scenario za seriju „Seks i grad“ za šta nije ni slutila da će joj promeniti život. Producent Daren Star ponudio joj je glavnu ulogu, ali joj se nije svidela zbog golih scena i psovki. Ipak, uz uslov da ih neće biti, prihvatila je ulogu, a nije dugo trebalo da Keri Bredšo i njene tri prijateljice zalude čitav svet.

Profimedia
Seks i grad

Osim serije, snimljena su i dva filma, a serija je prošle godine dobila nastavak koji nosi naziv „And Just Like That“. Uprkos silnom uspehu i ogromnoj zaradi, poslovnim saradnjama i reklamnim kampanjama, vlastitoj modnoj kolekciji, kolekciji parfema i cipela, Sara Džesika Parker ostala je čvrsto na zemlji. Jednom prilikom je priznala da nikada nije mogla ni da zamisli da će ostvariti svoj san i voditi život o kakvom je maštala kao devojčica.

 Vantelesna oplodnja i surogat majčinstvo

Iako su milioni plakali zbog turbulentne veze Keri i Zverke s kojim je prošla trnovit put do braka i odluke da ne žele imati decu, sreća u ljubavi ju je ipak pratila u stvarnom životu. Godine 1992., upoznala je glumca Metju Broderika za kog se pet godina kasnije i udala. Verovatno se svi sećaju njene ljubavi prema modi i raskošne venčanice iz filma, a na vlastitom venčanju se, verovali ili ne, pojavila u običnoj crnoj haljini.

- Nikako nismo želeli da privučemo pažnju na nas tog dana, jer nam se kao glumcima to stalno događalo. Metju je zgrabio prvo odelo na polici, a ja sam kupila prvu haljinu koju sam ugledala - priznala je i dodala kako bi danas, da može, uradila sve drugačije.

Iz te ljubavi rodio se sin Džejms Vikli u oktobru 2002. godine, kada je Sara imala 37 godina. Sara i Matju su želeli još dece, međutim, glumica se susrela sa sekundarnom neplodnošću. Iako nisu javno želeli da govore o tome, Sara se nekoliko puta podvrgnula vantelesnim oplodnjama. Svi pokušaji su bili neuspešni, a glumački par je toliko jarko želeo još jedno dete da su se odlučili na surogat majčinstvo.

- Već niz godina pokušavamo da proširimo našu porodicu i zapravo smo istražili razne načine da to uradimo. Surogat majčinstvo je bila jedna od stvari o kojima smo ozbiljno razgovarali i koja je imala stvarne mogućnosti za nas - rekla je Sara u intervjuu za „Access Hollywood“.

Dok su je mnogi optuživali da su je njene radne obaveze navele da krene putem surogat majčinstva, Sara se nije osvrtala na ove priče te su ona i Metju 2009. dočekali bliznakinje Marion Loretu Ilvil i Tabitu Hodž.

Profimedia
Sara Džesika Parker i Metju Broderik sa ćerkama bliznakinjama

Iako su mediji svojevremeno, naročito u jeku Sarine popularnosti izazvane čuvenom serijom, pisali kako se Metju ne nosi baš dobro s pažnjom koju dobija njegova supruga i o navodnim aferama, par je odoleo glasinama i danas važe za jedan od najdužih i nauspešnijih brakova u Holivudu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike