Đokovići slave ljubav uz Čolinu „Krasivu", a ove tajne čuvaju drugi hitovi koji su mu obeležili karijeru! Pevač razvezao jezik!

02.08.2023

08:30

1

Marina Tucaković, Momčilo Bajagić Bajaga, Kornelije Kovač... Nema ko mu nije pomagao u stvaranju sada dobro poznate čarolije

Đokovići slave ljubav uz Čolinu „Krasivu", a ove tajne čuvaju drugi hitovi koji su mu obeležili karijeru! Pevač razvezao jezik!
Zdravko Čolić Čola - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Saška Veselinov otkrila je pred drugu godišnjicu ljubavi sa Đorđem Đokovićem kako je njihova priča počela uz „Krasivu", koju izvodi Zdravko Čolić. Zato se par nedavno na pevačevom koncertu na primorju posebno dobro proveo, plešući uz baš ovu pesmu, za koju je Čola svojevremeno istakao:

- Pesma sa albuma „Okano“. Ostavili smo ime „Krasiva“ iz originalne ruske pesme. Krasiva znači lepa, Krasiva je ruska lepotica koja je došla u jedno selo preko zime, tu je zavela ljude i kad se otopio sneg, ona je nestala. Tako kaže legenda...

Saška Veselinov, Instagram screenshot / saskaveselinov
 

Sa druge strane, još brojne numere i te kako su obeležile njegovu karijeru, a govoreći o pojedinima - otkrio je tajne iza njihovih naziva. 

Ružice, Ružo, Ruška...

- Vesela pesma, koju prosto moraš da prihvatiš kao nešto simpatično. Potekla je iz pera Marine Tucaković. Upoznao sam mnogo žena u svom životu, naravno, koliko žena toliko i različitih imena. Kad se setim... Bilo je i onih koje su se zvale Ružica ili Ruška. Neke od žena sa takvim imenima sam zaista poznavao, kao i mnoge žene sa imenima iz mojih pesama, poneku Kristinu, pa Jelene, Jasmine, Ivane i tako dalje. Za mene svako žensko ime ima specifičnu energiju i značenje - istakao je jednom prilikom Zdravko za domaće medije, pa je nastavio zatim o numeri „Život je lijep, Helene Marie". 

- Pesma sa albuma „Ti i ja“... To je numera koju je napisao Kornelije Kovač, a mislim da govori o jednoj devojčici koja mu je bila komšinica. Korneliju je njeno ime bilo zanimljivo i rešio je da joj posveti pesmu - iznenadio je bio, prenosio je „Blic", a onda se dotakao još jedne Kovačeve pesme, a u pitanju je bila „Zvao sam je Emili". 

- Još jedna Kovačeva pesma sa albuma „Ti i ja“. Ja sam u to neko vreme dosta radio sa kompozitorima, dao sam ideju da pesma počne kao bosanska sevdalinka, znate ono: „Poći ću u šume, da je opet nađem“. Pesma se logično razvijala i tražila jak refren. Lepo žensko ime Emili se prosto odlično uklapalo u atmosferu pesme. Sve su to bile Kovačeve pričice u koje sam se ja jako lepo uklopio.

„Čija je ovo zvijezda..."

Zdravko Čolić, ATAImages/ A.A.
 

- Numera koja otvara album „Da ti kažem šta mi je“, je pesma Gorana Bregovića. Brega slaže slike koje su dobre. On je fantastičan kompozitor i tekstopisac za pop muziku. To su prelepe slike - tvrdio je Čolić, pa se onda tom prilikom osvrnuo i na „Curu iz Zenice", s albuma „Ti si mi u krvi". 

- Tu je pesmu maestralno napisao pesnik Duško Trifunović. Ta cura iz Zenice jeste, poput žena iz Podlugova, jedna tako lepa nevina devojka iz naroda. Na mom internet sajtu postoji jedna Jelena koja stalno piše kako je sama sa detetom ubijala vreme slušajući „Curu iz Zenice“ i kako joj je upravo ta pesma najmilija. Prepoznala se negde u Duškovim stihovima.

„April u Beogradu"

- Jedna iskrena, čista Kornelijeva pesma koja podseća na vojničke dane. On je služio u beogradskom Domu JNA u Kuli. Ja sam služio vojsku u Valjevu, posle u Požarevcu i kratko u Beogradu. Bio sam u Domu garde u Topčideru tri i po meseca. Tako da sam odlično mogao da razumem stihove.

„Ti si mi u krvi"

- Pesma po koji moj šesti album nosi ime. Takođe kompozicija Kornelija Kovača, no, malo ljudi zna da je na tekstu te pesme pored Spomenke Kovač radio i Bajaga (Momčilo Bajagić). Bajaga je prosto darivao Spomenki refren te pesm: „Ako te odvedu Cigani čergari“. Bio je tada u strašnoj pesničkoj formi.

„Ko te ljubi kad nisam tu"

Zdravko Čolić, Antonio Ahel/ATAImages
 

- Numera sa albuma koji nosi moje ime jeste pesma koju je radio Kemal Monteno, a tekst Marina Tucaković. Ali, u njoj su stihovi koje ja kao Zdravko Čolić nikada ne bih mogao da potpišem. To je lep šlager. Stihove: „Neko mi krade osmeh tvoj, zašto me mučiš živote moja“ Zdravko Čolić zapravo nikada ne bi trebalo da otpeva, jer su to pravi narodnjački stihovi. Ali, eto, pokušao sam i takvoj pesmi da dam smisao.

„Merak mi je"

- Numera sa albuma „Zavičaj“. To je pesma na kojoj sam i ja potpisan kao tekstopisac. Često sam razmišljao i sam da pišem pesme. Dosta radim sa kompozitorima i često namećem neke svoje vizije, reči i ideje. Prosto... Da bih mogao lakše da se uživim u te pesme i da ih otpevam.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike