Čola slavi 73. rođendan, a evo šta je doživeo za sve ove godine: Još se priča o ovom susretu pevača sa Klifom Ričardom!

30.05.2024

14:45

0

Njega je smatrao idolom

Čola slavi 73. rođendan, a evo šta je doživeo za sve ove godine: Još se priča o ovom susretu pevača sa Klifom Ričardom!
Copyright Zdravko Čolić i Klif Ričard Profimedia, ATA Images/Antonio Ahel

Pevač Zdravko Čolić danas, 30. maja, proslavlja svoj 73. rođendan. Još uvek važi za jednog od najboljih muških vokala sa domaće scene, a brojne uspehe dosad je nanizao i na privatnom planu. Svojevremeno, inače, poslovni i privatni putevi su mu se i spojili - te je bio u prilici da upozna jednog svog idola.

U pitanju je Klif Ričard s kojim je ostvario kontakt 1973. u Luksemburgu.

Tada, Čola je bio predstavnik Jugoslavije na „Evroviziji". Sa čuvenom „Gori vatra" podelio je 15. i 16. mesto sa predstavnicom Francuske, kako su bili osvojili po 65 poena. Ukupno, bilo je 17 takmičara i, iako nije zauzeo neku zavidniju poziciju, Čoli je ovo takmičenje, pisao je „Nedeljnik.rs" jednom, ostalo u veoma lepom sećanju upravo zbog susreta sa Ričardom koji je bio pevao za Englesku.

– Jako lepo sećanje, ja u crvenom odelu, u pozorištu, u Luksemburgu. Imao sam još tri odela kožarskog kombinata iz Visokog. Tu je bio jedan od mojih idola Klif Ričard koji je pevao za Englesku – pričao je pevač onda, pa dodao da je bio i u prilici da porazgovara sa njim.

Zdravko Čolić, ATAImages/ Antonio Ahel
 

– Kratko, pred izlazak, bio je ispred mene. Rekao mi je: „I like your voice, but I don’t understand your song" („Dopada mi se tvoj glas, ali ne razumem o čemu pevaš", jer ne zna jezik). On je to pomno pratio. Gledao sam njegove filmove sa Šedousima. Imao sam i kasnije malu komunikaciju s njegovim timom. Gledao sam njegove koncerte u Hamersmit Odeonu u Londonu. Snimao sam tada u Londonu pa smo Brega i ja otišli da ga gledamo – objasnio je Zdravko.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike