Jedna pesma je Čoli donela veliku slavu, a posvađala Balaševića i Bregovića

26.01.2022

21:00

0

Numeru je napisao legendarni kantautor Đorđe, a muziku je radio Goran

Jedna pesma je Čoli donela veliku slavu, a posvađala Balaševića i Bregovića
Zdravko Čolić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Veliki hit Zdravka Čolića „Mađarica”, napisao je legendarni kantautor Đorđe Balašević, a prvobitni naziv ove numere zapravo nije bio ovakav. Ova numera je i dan-danas i te kako slušana, a zbog nje su navodno zaratila dva velika imena sa muzičke scene. 

Naime, na pesmi su radili Duško Trifunović, Đorđe Novković i Marina Tucaković, a ta saradnja navodno je dovela do svađe između Balaševića i Gorana Bregovića, koji je pisao muziku.

ATAImages/Antonio Ahel
Goran Bregović

Prema navodim, prvi naziv pomenute numere bio je „Opatica”, ali Bregović je bio uveren kako će bolje proći ukoliko ju nazovu „Mađarica”.

Balašević koji je uvek bio poznat kao umetnik koji ne voli izmene svojih tekstova, nije pristao na Bregovićev predlog, a svemu je dodatno kumovalo i to što se Čolić izjasnio da mu se više sviđa „Mađarica”. Kako Đorđe i Goran nisu uspeli da nađu kompromis, njihove dalje saradnje nije ni bilo.

Zdravko Čolić/ATAImages/ Antonio Ahel
Zdravko Čolić

Inače, „Mađarica” se našla na Čolinom album „Malo pojačaj radio”, koji je prodat u više od 300.000 primeraka, a numera je postala vanvremenski hit.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike