Nemate pojma kako Zdravko Čolić peva narodnjake! Mirko Kodić o anegdotama sa turneja sa Čolom

14.06.2023

08:58

0

Harmonikaš je istakao da svaki njihov nastup publika isprati ovacijama, a sve zaliju jednom čašicom

Nemate pojma kako Zdravko Čolić peva narodnjake! Mirko Kodić o anegdotama sa turneja sa Čolom
Zdravko Čolić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Čuveni harmonikaš Mirko Kodić radio je sa našim brojnim muzičkim zvezdana, a anegdote sa turneja po inostranstvu su ono čega se danas rado seća.

Kodić se prisetio druženja i nastupa koje je radio sa Zdravkom Čolićem, te zajedno ispijenih čašica, ali i dobrih pesama. 

- Imali smo jednu turneju pokojni Šaban Šaulić i ja. Sa nama je bio i Zdravko Čolić, moj veliki prijatelj i pravi dasa. Vi nemate pojma kako on peva narodnjake. On kad krene „Moj dilbere kud se šećeš” i „Bosno moja divna mila”, a ja ga pratim na sceni to su bile ovacije! Mi smo se družili, imali smo neku atletiku uz jutarnju kaficu, a nekad je tu bilo i konjaka.

ATAImages/Antonio Ahel
Mirko Kodić

 

- U Cirihu gde smo imali koncert, ja sam se u hotelu probudio oko 7 sati. I mislim se šta ću ja dole na recepciji sam. Kad vidim u ćošku sedi Zdravko i kaže mi: „Mikice dođi ovamo. Ja ga pitam kad je ustao, a on kaže na vreme. Pije kaficu i Remi Martel konjak. Pita me hoću li i ja jedan konjak i ja mu kažem: „Može!” I mi tako jedan po jedan. Oko 11 pre podne ekipa polako ustaje i spušta se na recepciju, a mi već veseli. Bili smo već na nekom sedmoj osmoj čašici - ispričao je Mirko Kodić za Kurir.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike