Hitovi iz Čolinog ljubavnog života: Frida iz grupe Abba ga je upotrebila kao instant-supu!

06.12.2020

06:49 >> 12:58

1

Kratku avanturu sa švedskom pevačicom Čolić je 1997. opisao kao vežbanje udvoje u teretani”

Hitovi iz Čolinog ljubavnog života: Frida iz grupe Abba ga je upotrebila kao instant-supu!
Copyright Zdravko Čolić/ATAImages/ Antonio Ahel

Četiri godine pre nego što je supruzi Aleksandri izgovorio sudbonosno „da“, Zdravko Čolić iskreno je progovorio o svom ljubavnom životu. Legendarni pevač je te 1997. šokirao javnost priznanjem  da se zbog Fride iz grupe „ABBA“ osećao kao instant supa „koju skuvaš za pet minuta i pojedeš dok je vruća“, dok je zbog jedne Makedonke vučjak bio pušten na njega!

– Imao sam stalno neki svoj usud. Od svih plavih Lokica izabrao sam Jacu, jedinu koja je imala smeđu kosu. Između mis Jugoslavije Bernarde Marovt i njene pratilje Elizabete, izabrao sam Elizabetu sa Rijeke. A to su bile žene sa kojima sam ostao najduže – otkrio je on u Dami 1997. godine.

Abba/ Youtube printscreen/ ABBA

– Fridu iz grupe ABBA sam upoznao na Pesmi Evrovizije, gde bih drugo. Posle je usledio poziv na vikend. Delovalo je obećavajuće, ali sam se ja nakon cele te trodnevne idile osetio upotrebljenim poput instant-supe. Skuvaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to. A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i sveće i cveće, kockaste zavesice i stoljnjaci, pečena riba u foliji sa bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, ludačka strast, koja se desi između muškarca i žene, je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vežbanje udvoje u teretani.

Jedna žena je, pak, izgubila svest pošto je ukrala poljubac od poznatog Čole.

– U Prištini sam jedanput stajao na ulici sa Davorinom Popovićem. Jedna devojka nas je gledala, Pimpek je mislio da gleda njega, pa je počeo da se nešto namešta i osmehuje. Međutim, ona se zaletela, poljubila me i stropoštala se na asfalt, ponavljajući: „Poljubila sam Čolu!“

Zdravko Čolić svakako je „naletao“ i na poznate dame, iako ga, prema njegovim rečima, uopšte nisu zanimale.

Zdravko Čolić/ ATAImages/ Antonio Ahel

– Jednom me je tu u Beogradu na šanku Centra „Sava“ iz čista mira za du*e uštinula tada najveća pop-zvezda Skandinavije, čuvena pevačica Karola… I dobro, provedemo mi tu noć zajedno, tu bi šta je moralo biti i, nekoliko meseci kasnije nađemo se na njenom terenu. Moj tadašnji prijatelj Hido Sarčević i njegova supruga, već su bili u blagoj nesvestici, što Karola sedi s nama i večera… Ali, tu se pojavljuje takva čarobna konobarica plavooka, plavokosa prelepa Šveđanka, da sam odmah zaboravio i gde sedim i s kim sedim i zašto sedim. Hido me je nogama šurirao ispod stola, njegova žena je kolutala očima, kao opominje me na pristojnost, sve dok se Karola nije načisto izbezumila. A ja sam kontao kako da se dočepam telefona te zamamne konobarice. Na žalost, nisam uspeo.

Čola je otkrio i koja je za njega bila najlepša koju je u životu video, ali kako je bila tuđa, proradio je nepopravljivo patrijarhalan muškarac u njemu pa se suzdržao.

– Najlepša žena koju sam u životu video bila je jedna sasvim anonimna Čokolada na Kanarskim ostrvima. Sedela je sa mužem za šankom na obali, baš pored mene i mog društva. Ništa savršenije, šokantnije i frapantnije nije se nikad upilo u moje zenice. Ali, ja sam nepopravljivo patrijarhalan muškarac i obično se uzdržavam da diram tuđe žene – zaključio je miljenik žena širom regiona.

Luda strast prema Makedonki

– Famozni Velibor Džarovski je dobro znao moje sklonosti prema temperamentnim i strasnim Makedonkama, koje su uvek bile moja neskrivena slabost. Desilo se jedanput da smo se Marija iz Kumanova i ja sreli na jednoj benzinskoj pumpi i, čim smo se pogledali, obuzela me je neutoljiva strast. Džaro je pobesneo da ne zakasnimo na koncert i u sobičak u kom smo tek nameravali da se blisko stopimo kroz prozor je ubacio neki čunak sa đubrišta. A kad nije mogao da nas razdvoji, otvorio je ljutito vrata i na nas pustio vučjaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike