Nada Topčagić oštro o zabranama za srpske pevače u Hrvatskoj: Uzvratila bih istom merom!

27.07.2023

17:45

0

Posebno kao jedna od onih koji nisu dobrodošli - nije bila škrta na rečima

Nada Topčagić oštro o zabranama za srpske pevače u Hrvatskoj: Uzvratila bih istom merom!
Nada Topčagić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Nada Topčagić prilično je izrevoltirana zabranama s kojima su se pojedine njene kolege susrele pred nastupe u Hrvatskoj. Da se ona pita - istom bi merom uzvratila tamošnjim zvezdama koje, za razliku od naših u komšiluku, ovde rade bez ikakvih problema.

Poslednjih dana, inače, posebno je akuelna tema zabrane koncerata domaćih izvođača na festivalu „Ostrvo ljubavi". Između ostalog, zabranjeni su nastupi Jelene Karleuše, Harisa Džinovića, ali je i na temu sramotne cenzure progovorila ova pevačica narodne muzike koja smatra da bi i te kako trebalo da postoji reciprocitet.

Nada Topčagić, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Srpski narod je takav, vrlo brzo zaboravlja. Njihovi pevači se kod nas slušaju na svim radio stanicama, a retko kada ćete na radiju u Zagrebu čuti naše izvođače. Ja bih drugačije radila da vladam. Ako ti ne daš meni, ne dam ni ja tebi - počela je Nada za „Informer", pa dodala:

- Ja tebi dajem kolač, a ti meni ne daš, zašto bih ja bila luda da ti dajem, a ti mene šutiraš u d*pe? Zabranila bih ulazak u Srbiju onima koji su se o nas ogrešili i koji su nas pljuvali. Istom merom bih sve vraćala - naglašava ona, koja se zatim dotakla i svoje zabrane.

- Ja sam zabranjena jer sam pevala u Vukovaru. Zabranili su me odmah 1990. godine, kao da sam pucala. Kao da sam imala kalašnjikov sa sobom! Zabranjena sam za vek-vekova. Ja sam u Vukovaru odrasla, između Osijeka i Vinkovaca - zaključila je za pomenute medije.

Nada Topčagić, ATAImages/Antonio Ahel
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike