Nastavljaju se napadi na srpske izvođače! Ponovo na tapetu Karleuša, Lukas i Džinović: Zahtevaju da se otkažu njihovi koncerti

13.07.2023

13:02

0

Posle Domovinskog pokreta, sada su se oglasila i "braniteljska udruženja"

Nastavljaju se napadi na srpske izvođače! Ponovo na tapetu Karleuša, Lukas i Džinović: Zahtevaju da se otkažu njihovi koncerti
Aca Lukas, Jelena Karleuša i Haris Džinović - Copyright Freepik/Antonio Ahel/ATA Images

Srpski izvođači ponovo su na meti zabrana u Hrvatskoj, a zahtevi da se njihovi koncerti ne održe ne prestaju.

Nakon Domovinskog pokreta, protiv koncerata Ace Lukasa, Harisa Džinovića i Jelene Karleuše na otoku između Splita i Kaštela, Barbarincu, u sklopu festivala "Island of Love", pobunile su se i braniteljska udruženja, piše "Večernji.hr".

Predstavnici braniteljskih udruženja su u sredu uputili zahtev Gradu za otkazivanje koncerata, postavljajući, između ostalog, pitanje ko je dopustio koncerte i ko je pitao građane žele li to njihovi predstavnici.

ATAImages/Marija Mlađen
Jelena Karleuša

Oni su uputili zahtev gradu za otkazivanje koncerata, piše Portal grada Kaštela.

U sredu su u Kaštel Sućurcu, prvom Kaštelu, održali sastanak i zahtev su uputili gradonačelniku Denisu Ivanoviću.

U dopisu koji su poslali gradonačelniku, između ostalog, pišu sledeće:

ATAImages/ Antonio Ahel
Aca Lukas

- Zašto ste dozvolili koncerte Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača? Zašto vređate osećaje branitelja i svih koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najbliže? Zašto niste pitali građane da li to žele? Zašto niste pitali branitelje da li ih to vređa? Zašto niste pitali roditelje poginulih da li se pitaju za što su njihova deca poginula? Znači li vama išta život mladih ljudi? Puna su vam usta branitelja poginulih za datume vezane uz Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite stvarno nema veze s mozgom - pišu oni i dodaju:

Antonio Ahel/ATAImages
Haris Džinović

- Stoga zahtevamo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što se, u istoj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tompsona te barda hrvatske muzike Stjepana Jimmija Stanića".

Podsetimo, ovo nije prvi put da se u Hrvatskoj traži zabrana koncerata i nastupa srpskih pevača. Nedavno je gradonačelnik Pule zabranio koncert Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike