"Došli smo u Vukovar te noći kad je pao, nije bilo struje..." Nada Topčagić otkrila zbog čega je zabranjena u Hrvatskoj već 30 godina!

10.03.2023

16:26

0

Bila je iskrena, kao i uvek

"Došli smo u Vukovar te noći kad je pao, nije bilo struje..." Nada Topčagić otkrila zbog čega je zabranjena u Hrvatskoj već 30 godina!
Nada Topčagić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevačica narodne muzike, ekscentrična Nada Topčagić dotakla se tik pred svoj nastup u Beogradu brojnih aktuelnih tema, poput minule "Pesme za Evrovoziju", pobednika Luka Bleka, koji će predstavljati Srbiju na Evroviziji u Liverpulu, te zabrane koncerata Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe i Zorane Mićanović u Puli, a zatim i Osijeku.

- Ne mislim ništa o njemu, moji su bili favoriti Frajle i Zejna, vidim i Karleuša misli isto to, aha, rekoh dobro. E, onda kada sam preslušala pesmu, ima poruku, sviđa mi se poruka. Znači, ja bih voleo da sve ovo prespavam što nas je snašlo, i ratove i zemljotrese... Ima dobru poruku - kazala je Nada.

Antonio Ahel/ATAImages
Nada Topčagić

Pravu buru u regionu izazvala je zabrana koncerta srpskih narodnjaka u Puli, a na tu temu nije ostala nema ni pevačica, poznata kao dama "bez dlake na jeziku"

Naime, ona je tom prilikom istakla da u susednu Hrvatsku ne odlazi već tri decenije, a navela je i zbog čega.

- Ja sam zabranjena 30 godina. Nadica Topčagić je zabranjena 30 godina u Hrvatskoj, u Bosni... U Hrvatskoj zbog Vukovara i želim sad da kažem. To su bila vremena kada je pao Vukovar. Ja 30 godina zbog Vukovara nisam bila u Hrvatskoj. Ispalo je da sam ja išla tamo i ubijala. Bila je grupa pevača, ko je sve bio nije bitno. Išli smo autobusom nalik onom iz "Ko to tamo peva", takav je bio - priča Nada, pa nastavlja.

ATAImages/ A.A.
Nada Topčagić

- Došli smo u Šid. Dolazi vojska, a mi smo na sceni. Vukovar, stvarno je to bilo strašno. Mi smo otišli kada je Vukovar pao, tu noć, nije blo struje. I dolazi čovek iza mene, stavlja mi kapu, kokardu, i dolazi Anica Liber koja je iz Hrvatske i nose mi sliku koju je objavio CNN, jao. I tada je sve prestalo - rekla je Nada Topčagić za Kurir TV.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike