Karleuša besna zbog otkazanog koncerta u Hrvatskoj: Njihovi pevači su dočekani kao bogovi kod nas, ovo je sramota!

26.07.2023

13:31

0

Pevačica je istakla da u muzici ne treba da postoji podela zbog nacionalne, verske ili bilo kakve druge pripadnosti ili obeležja

Karleuša besna zbog otkazanog koncerta u Hrvatskoj: Njihovi pevači su dočekani kao bogovi kod nas, ovo je sramota!
Jelena Karleuša - Copyright ATAImages/Marija Mlađen

Jelena Karleuša, Aca Lukas i Haris Džinović su imali zakazane nastupe u okviru festivala „Island of Love” koji se održava Hrvatskoj, a nakon bojkota zbog koncerta JK i Lukasa, usledilo je i zvanično saopštenje da niko od pevača iz našeg regiona neće nastupati na pomenutom festivalu. 

Povodom novonastale situacije, oglasila se i Karleuša, čiji je nastup otkazan. Vidno razočarana, iznela je svoj stav: 

Printscreen Instagram/karleusastar
Jelena Karleuša

- Fašizam u 21. veku ne sme da postoji. Protiv toga moramo da se borimo svi na ovim prostorima. Muzika ne sme da ima nacionalnu, versku ili bilo kakvu drugu pripadnost ili obeležje, muzika ne deli već spaja. Ovo što rade je sramno i budite sigurni da to normalan hrvatski narod ne želi i neće. Hrvatski narod obožava i izvođače iz Srbije i našu muziku, ovo je delo usijanih glava zadrtih pojedinaca i samo ide njima na štetu i sramotu. Hrvatski narod me obožava i masovno mi pišu šokirani ovim događanjima - priča Jelena.

- Ponavljam, ovo je delo pojedinaca koji prave veliku štetu Hrvatskoj i narod Hrvatske nema ama baš nikakve veze sa ovim. Apelujem na hrvatskog predsednika da se javno založi za suzbijanje fašizma i šovinizma u Hrvatskoj, to ne može da mu odmogne, samo može da pokaže zdrav razum i dobije velike poene kod svog naroda. Neka se ugleda malo na našeg predsednika koga toliko pljuju, a hrvatski pevači su ovde dočekani kao bogovi i umetnici. To se zove demokratija, kultura i zdrav razum evropske politike - kazala je Karluša za Informer. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike