Hrvatski sud doneo sramnu presudu: Bekutin i Kebin koncert zvanično zabranjen u Puli!

13.03.2023

10:50

4

Koncert sa srpskim narodnacima neće biti održan u Hrvatskoj

Hrvatski sud doneo sramnu presudu: Bekutin i Kebin koncert zvanično zabranjen u Puli!
Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta, Zoran Milanović - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages 24sedam/Goran Sivački Pixabay AP photo/Darko Bandic

Koncert Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe, Zorane Mićanović i Duška Kuliša koji je trebalo da se održi u Puli digao je veliku prašinu nakon što je gradska vlast odlučila da zabrani održavanje koncerta.

Agencija "Hiljadarka", odnosno društvo "Cimar production", u čijoj je organizaciji sporni koncert u Hrvatskoj, podnela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog preduzeća "Pula Sport", vlasnika i direktora dvorane u kojoj treba da se održi sporni koncert srpskih izvođača.

Spekulisalo se o mogućem preokretu situaciju, te je bilo priče da će se koncert ipak održati. To se ipak neće desiti, saznaje "Glas Istre".

Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudija Damir Rabar, zvanično je odlučio da koncert narodne muzike neće biti održan, nakon zabrane gradonačelnika Pule, Filipa Zoričića.

Printscreen/HRT/ATA images/Antonio Anhel
Filip Zoričić, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta

Podsetimo, sramno otkazivanje koncerta srpskih pevača je dobilo i sudski epilog, pa je agencija "Hiljadarka", odnosno kompanija "Cimar production" kao organizator koncerta, podnela tužbu Privrednom sudu u Pazinu protiv gradskog preduzeća "Pula Sport", vlasnika i upravnika dvorane u kojoj su pevači narodne muzike trebali da nastupe.

Gradonačelnik Filip Zoričić iskoristio je svoj uticaj i onemogučio održavanje koncerta koji je gotovo bio rasprodat. Zoričiću se nije dopala vrsta muzike pomenutih izvođača, te nije mario što su organizatori i "Pula Sport" uveliko sklopili ugovor i počeli pregovore oko tehničkih detalja koncerta.

Organizatori su kao nadoknadu za finansijsku štetu tražili privremenu meru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. marta te su usput najavili da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka, tačnije od novčanih potraživanja.

ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay
Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta

Međutim, sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike