Hrvati traže zabranu za Karleušu i Lukasa! I Džinovića zakačila „rampa": Nastao opšti haos u javnosti! (FOTO)

26.06.2023

13:25

1

Jelena, inače, često nastupa u komšiluku i uvek dovede atmosferu do usijanja, na čemu su joj fanovi uvek zahvalni

Hrvati traže zabranu za Karleušu i Lukasa! I Džinovića zakačila „rampa": Nastao opšti haos u javnosti! (FOTO)
Jelena Karleuša, Aca Lukas - Copyright ATAImages/Antonio Ahel/M.M. Pixabay

Iz Hrvatske opet stižu negodovanja zbog nastupa pevača iz Srbije - ovoga puta konkretno iz Kaštela koji se nalazi u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Domovinski pokret Kaštela reagovao je opširnom porukom na društvenoj mreži Fejsbuk zbog najavljenih izvođača koji bi ovog leta trebalo da nastupaju na Barbarincu.

Po imenu i prezimenu, smetaju im Jelena Karleuša, Aca Lukas, pa i Haris Džinović, koji po njihovom mišljenju „zbog njihovog muzičkog pravca nikako ne pripadaju njihovom podneblju".

Haris Džinović, ATAImages/Antonio Ahel
 

Kako su poručili - mora se „sačuvati mediteranska i evropska kultura kojoj oni pripadaju".

- I ovo leto postaje mesto zabave. „Island of Love festival" na otočiću Barbarincu godinama je bio tehno-partijanerska oaza koja je bila posećena i zapamćena po dobroj zabavi. Disko ostrvo ove godine ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj muzički pravac ne pripada našem podneblju, te kako moramo čuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo - piše na početku objave, pa se zatim dodaje:

„Zašto ste ovo dopustili?"

Aca Lukas, Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages
 

- Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu. „Prljavo kazalište" otvorilo je festival i nakon njih će tokom julu Kaštelani, Vranjičani, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušati Karleušu, Lukasa i Džinovića, bili u tom trenutku na Barbarincu ili ne bili. Muzika se širi zalivom. Dužni smo čuvati kulturno dobro, a Grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićenom kulturnom dobru, trebalo bi da vodi računa koji će se događaji organizovati na ostrvu.

Jelena Karleuša, ATAImages/ Antonio Ahel
 

Poruka, inače, sledi za pitanjem:

- Gradonačelniče Ivanoviću (Denis), zašto ste dopustili nastupe Karleuše i Ace Lukasa na Barbarnicu? - koje je veoma šokiralo javnost.

Facebook screenshot / Domovinski-pokret-Splitsko-dalmatinska-županija
 

Jelena Karleuša, inače, često nastupa u komšiluku i uvek svojim fanovima pruži veče za pamćenje. Sa druge strane, koliko je i Lukas omiljen među tamošnjom publikom istakao je njegov menadžer Saša Mirković.

- Rado nastupamo po Hrvatskoj, volimo da uveselimo publiku i hrvatska publika dokazano obožava Acu Lukasa. O tome je u svedočila krcata zagrebačka Arena - kazao je on za „Alo" akonto čitave priče.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike