Hrvati udarili na Zdravka Čolića zbog novogodišnjeg nastupa u Dubrovniku: Merlin im nije bio skup!

20.07.2023

12:34

1

Pevač će nastupiti po gotovo istoj ceni kao njegov kolega prošle godine

Hrvati udarili na Zdravka Čolića zbog novogodišnjeg nastupa u Dubrovniku: Merlin im nije bio skup!
Dino Merlin i Zdravko Čolić - Copyright Pixabay/ATAImages/ Antonio Ahel

Proslavljeni regionalni pevač Zdravko Čolić uveliko je dogovorio novogodišnji nastup za doček 2024. godine i to u Dubrovniku. Međutim, njegov koncert naišao je na negodovanje tamošnje javnosti zbog cene koju je pogodio sa organizatorima. 

S druge strane, Dino Merlin je prošle godine uzeo sličan iznos i imao je određene uslove, što je tada prošlo nezapaženo jer se niko nije bunio.

Kako prenose tamošnji mediji, Čolić je za nastup u novogodišnjoj noći tražio 130.000 evra, zbog čega su se neki pobunili. Ova informacija izazvala je lavinu reakcija javnosti: "Čini mi se lepo, narodni pevač, napraviće dobar štimung. Samo za njegov koncert 130.000 evra? Lepo, blago njemu", "Strašn! Evo, ne podržavam to".

ATAImages/ Antonio Ahel
Zdravko Čolić

Inače, hrvatske vlasti se nadaju da će debelo naplatiti Čolin koncert turistima i od njega višestruko zaraditi.

Zamenica gradonačelnika Dubrovnika, Jelka Tepšić, rekla je kako veruje da će se iznos opravdati time što će koncert imati veoma dobru posećenost. 

- Zaista se na to računa, popunjenost hotela i privatnog smeštaja i interes sponzora - poručila je, prenosi Informer.

Za Merlinov koncert se nisu bunili

Interesandno je da se za koncert Dina Merlina, za doček 2023. godine u Dubrovniku tada niko nije bunio, a ovaj pevač je osim vrtoglave cene za karte imao i određene uslove.

ATAImages/ Antonio Ahel
Dino Merlin

Cena karte za Merlinov nastup tada je iznosila skoro 1.000 evra, uz uslov da posetioci koncerta moraju biti i gosti hotela u kojem on peva. Dakle, onaj ko je želeo da sluša sarajevskog izvođača morao je da prenoći tu i plati još 975 evra za dve osobe. Ukupno je sve za dve osobe koštalo skoro 2.000 evra one koji su tada želeli da slušaju Dina, ali to Hrvatima nije bilo skupo i nisu želeli da otkriju koliko je Merlin inkasirao. Spekuliše se da je cifra premašila iznos od 100.000 evra. 

Podsetimo, hrvatske vlasti su poslednjih meseci širom zemlje otkazivale i zabranjivale nastupe srpskih izvođača, poput Ane Bekute, Ace Lukasa i Zorane Mićanović. Poslednji u nizu koncerata koji je otkazan, jeste nastup Jelene Karleuše, koji je proteklog vikenda trebalo da održi na ostrvu Barbarinac.

ATAImages/ Antonio Ahel
Jelena Karleuša

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike