Hrvatska pevačica podržala gradonačelnika Pule! Zabrana srpskih narodnjaka joj „na mestu": Pesme su im prostačke, a neki su i krimosi?!

26.02.2023

12:40

7

Vlatka Pokos priključila se aferi „cajke" pa i sama „prozvala" srpske izvođače

Hrvatska pevačica podržala gradonačelnika Pule! Zabrana srpskih narodnjaka joj „na mestu": Pesme su im prostačke, a neki su i krimosi?!
Vlatka Pokos - Copyright Instagram screenshot / vlatkapokos

Vlatka Pokos, pevačica iz Hrvatske, podržala je odluku Filipa Zoričića, gradonačelnika Pule, da zabrani koncerte Ane Bekute, Zorane Mićanović, Dragana Kojića Kebe i Duška Kuluša u tom gradu. Ona se „zakačila" na aferu „cajke" putem društvene mreže Instagram, pa objasnila zašto smatra da je zabrana o kojoj već danima bruje mediji „na mestu". 

Po njenom mišljenju, „ta vrsta muzike" krajnje je prostačka i nosi sa sobom negativne, stupidne poruke, kao i pojave svojstvene kriminalnom miljeu „kom i pojedini pevači iza istih (numera) pripadaju", što je domaću javnost tek šokiralo. 

- ...Lično, pozdravljam odluku gradonačelnika Pule, jer javna vlast ima zadatak da vodi brigu o kulturnom identitetu jednog grada i smeru u kojem želi ići. To nije zabrana slušanja te vrste muzike jer se ona može izvoditi u drugim prostorima - pisala je na početku ona, pa zatim dodala:

„Žene izgledaju vulgarno, od psovki u ,pesmama' ne prezaju!"

- Svakako da ova zabrana neće zaustaviti ovaj porazni trend u balkanizovanoj Hrvatskoj. Ono što meni lično smeta u ovoj vrsti muzike su negativne, prostačke i stupidne poruke i tekstovi u kojima se spominju „automati, utoke, droga i k*rve" i slične pojave svojstvene krimi miljeu, kojem neki od izvođača i pripadaju. Žene izgledaju krajnje vulgarno i ponašaju se prostački ne prezajući od psovki u svojim „pesmama". Ono što me još više ljuti jesu upoređivanje ovog trenda s devedesetima i stavljanje tzv. dens muzike u isti koš s trap/turbo-folkom - bez zadrške isticala je ona, objašnjavajući kako se u to vreme slušao i pop, a ne samo dens.

Takođe, poručila je i kako sumnja da će jedna „turbo-folk pesmica doživeti uspeh kakav je svojevremeno neka od pop ili fank numera.

Objava Vlatke Pokos, Instagram screenshot / vlatkapokos
 

Podsetimo, Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, otkazao je koncert u ovom gradu na kom je trebalo da nastupe srpske zvezde, a između ostalog je kao razlog naveo da „želi da sačuva identitet građanske, evropske i mediteranske Pule".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike