Karleuša oštro o zabrani srpskih pevača u Hrvatskoj: Mržnja, netolerancija, podele, sve su to boljke malih igrača! (FOTO)

26.02.2023

13:40

0

Ona je napomenula kako je naša veličina i snaga u tome što nikome ništa ne branimo

Karleuša oštro o zabrani srpskih pevača u Hrvatskoj: Mržnja, netolerancija, podele, sve su to boljke malih igrača! (FOTO)
Jelena Karleuša - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Jelena Karleuša takođe je, posle niza domaćih izvođača, odreagovala na sramnu aferu „cajke" koja već danima potresa čitav region. Otkako je gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio koncerte Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe, Zorane Mićanović, te Duška Kuliša u ovom gradu ne bi li, između ostalog, „sačuvao identitet građanske, evropske i mediteranske Pule", pa isto to učinio gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na svojim društvenim mrežama i razne teške reči pale su na račun srpskih pevača.

Karleuša je u opširnoj poruci na svom Instagramu objasnila kako smatra da je „Beograd centar, jer nikome ništa ne brani", a za to je zatim dala i primere. Na ovaj način, indirektno je uzvratila udarac Zoričića, koji je u jednom trenutku istakao da u svom gradu „ne želi srpsko smeće".

- Povodom nekakvih zabrana srpskih izvođača u Hrvatskoj ili na bilo kom drugom mestu na Balkanu: Srbija, kao najveća i najdominantnija u balkanskom zbiru, tradicionalno nameće trendove i pravila igre u regionu. Kako u muzici, sportu, tako i na svim drugim poljima zaključno sa politikom. Bilo šta što dolazi iz Beograda, jedine metropole i epicentra, kapilarno se širi ka provinciji i poprima na brzini i snazi. Veličina i snaga Beograda je i u tome što nikada ne zabranjuje - počela je Jelena, pa dodala:

- Kada prošetate Beogradom i pogledate, na primer, ponudu restorana, oni nude Dane Hvara, Dane Istre, Pule i Dalmacije... Nude gostovanja originalnih hrvatskih klapa, zatim imamo Dane Makedonije, Kotorske... - nabrajala je sve do Dana Sarajeva, naglašavajući kako Beograd prihvata sve.

- Beograd nikoga ne zabranjuje i zato jeste centar. Zabrane, podele, mržnja i netolerancija su boljke malih igrača. Naša muzika je virus koji se širi putem krvi, ona se oseća srcem, kožom.... I ona ne može da se zabrani. Visoko je virulentna. Može eventualno da mutira i menja oblik, ali naš balkanski genetski kod je takav da pre ili kasnije hronično obolimo - zaključila je pevačica.

Instagram screenshot / karleusastar
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike