Tinin rodni grad podiže statuu, pevačici u čast: Otkriveno i kako će kraljica rokenrola biti sahranjena, ali kome ide njeno bogatstvo?

27.05.2023

20:40

0

Gradonačelnik Braunsvila već ima veliku podršku tamošnje javnosti

Tinin rodni grad podiže statuu, pevačici u čast: Otkriveno i kako će kraljica rokenrola biti sahranjena, ali kome ide njeno bogatstvo?
Tina Tarner - Copyright Profimedia

Tina Tarner provela je dugi niz godina u Kisnahtu (Švajcarska), gde je i preminula. Međutim, statua njoj u čast biće podignuta u njenom rodnom Braunsvilu, u Tenesiju, gde se kao mlada i školovala.

Gradonačelnik Bil Rols Mlađi već ima ogromnu podršku okoline i planira da mesto statue bude u tamošnjem Heritidž parku, blizu srednje škole u koju je Tina svojevremeno išla.

Tina Tarner, Profimedia
 

Rođena kao Ana Mej Bulok 26. novembra 1939. godine, pohađala je obližnju „Carver" srednju školu. U Braunsvilu se, inače, već nalazi muzej koji nosi njeno ime, napominje „Mirror". Školu je, podsetimo, završila u Sent Luisu (Sumner High School) 1958, gde se sa 16 godina preselila i živela sa majkom.

- Kad bi Tina izašla na scenu, ona bi postajala samo njena. Želim da statua prikaže tu strast. S druge strane, pokazala je ljudima iz Braunsvila da, ma gde počeli, možete završiti svoju priču na potpu drugom mestu - istakao je gradonačelnik u razgovoru za „TMZ", ali nije otkrivao kada će statua biti gotova i postavljena.

Sahrana

Tačan datum sahrane Tine Tarner za javnost još uvek nije poznat.

Prestavnik za medije, međutim, naglasio je u saopštenju da će u pitanju biti „intimna ceremonija tokom koje će bliski prijatelji i članovi porodice moći da je isprate na večni počinak", prenosi tamošnja štampa.

Javnost svakako obilazi kuću u kojoj je boravila i gotovo bez prestanka ostavlja cveće ispred kapije, poruke i sveće.

Po pitanju bogatstva koje je procenjeno na oko 250 miliona dolara, veruje se da će onootići „u ruke" njenog supruga Ervina Baha, piše „Marca". Pevačica je, podsetimo, imala dva sina, ali oni su preminuli. Naslednike nasilnog bivšeg, Ajka, jeste bila usvojila, ali s njima već i decenijama nije u kontaktu - priznao je bio Ajk Džunior jednom prilikom.

S Majkom, s druge strane, isto nije bliska, ali mu jeste pre izvesnog vremena platila lečenje na jednoj privatnoj klinici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike