„Ima gde sam bila velika ko Rolingstonsi!" Ovako je Tina pričala o svom odlasku iz Amerike, a malo ko ju je razumeo (VIDEO)

25.05.2023

08:45

0

Tarnerovu je veliki hit najpre odveo u Englesku, a zatim ljubav - u Švajcarsku

„Ima gde sam bila velika ko Rolingstonsi!" Ovako je Tina pričala o svom odlasku iz Amerike, a malo ko ju je razumeo (VIDEO)
Tina Tarner - Copyright Profimedia

Čuvna Tina Tarner preminula je 24. maja posle duže bolesti. Prema pisanju stranih medija, pevačica se borila s raznim problemima u posledje vreme; rak creva dijagnostikovan joj je 2016, a već 2017. imala je i transplantaciju bubrega. 

Umrla je u svom domu u Kisnahtu, blizu Ciriha, gde je provela neke od svojih najlepših godina. 

Mnogi su se dugo čudili i nikako nisu mogli da shvate njenu želju da, za razliku od drugih velikih kolega, ne živi u Americi. Tokom intervjua za CNN davne 1997, našavši se oči u oči s Larijem Kingom, pevačica je s osmehom na licu izjavila kako je u Evropi daleko više cene i da je to jedan od glavnih razloga zašto je prelomila, spakovala se i otišla. 

„Private Dancer" mi je otvorio vrata

- Ovde plaćam porez, tu mi je i porodica, ali otišla sam iz Amerike jer je moj uspeh bio u nekoj drugoj zemlji, kao i moj momak. „Private Dancer", to je bila „moja karta" za Englesku, ta pesma me je „probila" na veliko. Tamo sam živela nekoliko godina. Onda, upoznala sam čoveka, pa živela s njim u Nemačkoj... Kupila sam posle kuću na jugu Francuske, ali pošto je renoviram, nisam tamo stalno. A dom... Dom je u Švajcarskoj - pričala je ona, dok ju je i voditelj posmatrao u blagoj neverici što ne živi u Americi. 

- Ali ovde si ogromna zvezda - prokomentarisao je, ali Tina je i na to imala spreman odgovor. 

- Ne kao Madona. Ima mesta gde me gledaju kao Madonu. Ima i onih gde sam velika koliko i „Rolingstonsi". Sve u svemu, Evropa je moju muziku i te kako prihvatila.  

 

 

Istakla je tada i kako je u Cirihu završila jer je njen izabranik tamo bio pozvan zbog posla, a ona je uvek želela da poseti taj grad. Radost što se tamo nastanila nije mogla da sakrije i da je želela, a tako je ostalo i do poslednjeg dana. 

Čist luksuz

Tina je živela na prostranom imanju kraj Ciriškog jezera, a manje od dve godine pred smrt s izabranikom je proširila nekretninu za još jedno imanje na samoj obali. U januaru 2022. u „Handelszeitungu" je osvanuo podatak da su za svoje parče raja dali 76 miliona dolara pošto su dobili državljanstvo. 

Sastoji se od 10 različitih struktura raspoređenih na oko pet hektara zemlje. Vila ima svoj ribnjak, potok, bazen i palubu sa čamcima. 

Chateau Algonquin, Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike