Veštačka inteligencija ChatGPT prognozirala pobednika Evrovizije 2023: Da li će se ova zemlja ponovo naći na tronu?

12.05.2023

17:33

0

Deluje zastrašujuće realno

Veštačka inteligencija ChatGPT prognozirala pobednika Evrovizije 2023: Da li će se ova zemlja ponovo naći na tronu?
Evrovizija - Copyright Profimedia

Sutra se održava veliko finale Evrovizije, gde će se takmičiti 26 zemalja finalista, među kojima je i Srbija, odnosno Luk Blek sa kompozicijom "Samo mi se spava".

Pobednik se uveliko prognozira, a stranice za klađenje upitale su veštačku inteligenciju "ChatGPT", koja je poslednjih meseci više nego popularna u svetu, da prognozira ko su favoriti za pobedu u finalu Evrovizije 2023.

Naime, kako predviđa veštačka inteligencija "ChatGPT", pobedu će odneti predstavnica Švedske, Lorin, koja je već jednom odnela pobedu 2012. godine. Ona je ujedno i glavni favorit na kladionicama.

Profimedia
Loreen

- Evrovizija 2023. održana je 13. maja. Bilo je to dinamično veče ispunjeno senzacionalnim nastupima i žestokom konkurencijom. Nakon uzbudljivog takmičenja, pobednica je bila Švedska sa svojom fantastičnom pesmom. Švedska takmičarka osvojila je srca i sudija i publike svojim izuzetnim glasom, hipnotišućom izvedbom i kombinacijom modernih i tradicionalnih muzičkih elemenata. Dobili su zapanjujućih 298 bodova i time osigurali zasluženu pobedu - piše veštačka inteligencija, prenose mediji,.

- Domaćini iz Ujedinjenog Kraljevstva takođe su pokazali vrhunski nastup. Ujedinjeno Kraljevstvo dobilo je impresivnih 275 bodova, završivši u top pet. Njihova pesma imala je duboko značenje, moćne vokale i pamtljivu melodiju koju su prepoznali gledaoci širom Evrope. Pesma Ukrajine bila je moćna i nabijena emocijama. Svojim nastupom i dirljivim vokalima zaslužili su 315 bodova, završivši tako u top tri. Ukrajina je pokazala jedinstvenu kombinaciju modernih i tradicionalnih elemenata i publici pružila nezaboravni doživljaj - glasi objašnjenje "ChatGPT".

Printscreen Youtube/ Eurovision Song Contest
Voditeljke Evrovizije

Moramo uzeti u obzir da su ovde navedene informacije potpuno izmišljene i ne predstavljaju stvarne događaje i rezultate finala Evrovizije. Detalji su rezultat mašte i kreativnosti veštačke inteligencije, a da li će se njene prognoze obistiniti, ostaje da saznamo sutra u velikom finalu.

"ChatGPT" predvideo je da će Švedska odneti pobedu na Evroviziji, i to rekordni, sedmi put. Pobeda bi značila da će Švedska, uz Irsku, sa sedam pobeda postati najuspješnija zemlja u istoriji ovog takmičenja.

Profimedia
Loreen

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike