Ovako možete pratiti uživo prenos finala Evrovizije 2023: U borbi za trofej snage će odmeriti ovih 26 zemalja!

12.05.2023

14:21

0

Velika petorka i prošlogodišnji pobednik plasirali su se direktno u finale

Ovako možete pratiti uživo prenos finala Evrovizije 2023: U borbi za trofej snage će odmeriti ovih 26 zemalja!
Evrovizija - Copyright Profimedia

U subotu, 13. maja u 21 čas, na Prvom programu RTS-a, u direktnom prenosu iz Liverpula, možemo pratiti finale 67. takmičenja za Pesmu Evrovizije.

 
Nakon uzbudljivih nastupa u polufinalima, borba za prestižnu nagradu trofeja Evrovizije se nastavlja u finalu u kojem se takmiči 26 izvođača.
 
Predstavnik Srbije, Luk Blek sa numerom „Samo mi se spava“ nastupa pod rednim brojem 5. Sa prostora bivše Jugoslavije u finale su se takođe plasirali i predstavnici Slovenije i Hrvatske, a pored Luka, i predstavnici Austrije i Slovenije su poreklom Srbi.
Printscreen/RTS3
Luk Blek

Prema propozicijama takmičenja, u finale su se automatski plasirali članovi takozvane „Velike petorke“ - Nemačka, Španija, Italija, Velika Britanija i Francuska, a sa njima i prošlogodišnji pobednik Ukrajina.

Osim njih, u finalu ćemo gledati i slušati predstavnike Austrije, Portugalije, Švajcarske, Poljske, Srbije, Kipra, Švedske, Albanije, Estonije, Finske, Češke, Australije, Belgije, Jermenije, Moldavije, Norveške, Litvanije, Izraela, Slovenije i Hrvatske.
 
Direktan prenos finala „Pesme Evrovizije“ pratite od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, Radio Beograd 1 i preko multimedijalne platforme RTS Planeta, a kroz program će vas voditi dobro poznata spikerka Duška Vučinić.

RTS Promo
Duška Vučinić

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike