"Usamljena sam" Legenda RTS-a Staka Novković ide u teretanu u 80. godini: Danas ne gleda Javni servis i izgleda potpuno drugačije! (FOTO)

08.04.2023

00:31

1

Čuvena spikerka je zapisana u jugoslovenskoj istoriji, a danas nije klasična penzionerka

"Usamljena sam" Legenda RTS-a Staka Novković ide u teretanu u 80. godini: Danas ne gleda Javni servis i izgleda potpuno drugačije! (FOTO)
Staka Novović Đorđević - Copyright Printscreen/YouTube/narancauk

Legenda naše televizije, čuvena voditeljka i spikerka RTS-a, Staka Novković Đorđević dugo je u penziji, a godinama je važila za simbol lepote bivše Jugoslavije.

Staka je milionima prepoznatljiva po toploj boji glasa, a danas je malo prezentera vesti i voditelja koji mogu da se pohvale tako besprekornom bojom, dikcijom, razgovetnim i pravilnim izgovorom rečenica.

Jugoslovenska spikerka Staka Novković Đorđević je rođena Beograđanka, a decenijama je sinonim za vrsnog spikera Televizije Beograd, a kasnije i RTS-a. Sada je na pragu devete decenije, a za sebe kaže da nije klasičan penzioner, te je i dalje vrlo aktivna.

Otmenim držanje, kulturom govora i refiniranim smislom za oblačenje, Staka je obeležila istoriju srpske televizije. Završila je jugoslovensku i svetsku književnost, a ponosna je majka sina Aleksandra i ćerke Jelene, kao i baka unuka Andreja.

Publika godinama nije imala priliku da je gleda na malim ekranima, a Staka se sada, na pragu devete decenije, pojavila u emisiji kod Snežane Dakić "U trentu", gde je zajedno sa influenserkom Ena Lunom govorila na temu "Zašto se plašimo starenja?" i kako društvene mreže utiču na povećanje nesigurnosti.

- Mi gospođe u godinama, čitavu tu priču shvatamo kao ličnu higijenu. Nije to opterećenost da ti lepo izgledaš, da si u trendu i tako dalje. To je jedan odnos prema sebi koji sam ja imala i u mladim godinama, pa evo imam i sada. Volim lepu haljinu, volim lepu šminku i dalje, volim da dobro izgledam, ne preterujem. Trudim se da, koliko toliko, budem u nekom trendu u smislu oblačenja, ne preterano, ali opet da nisam zastarela - priča Staka.

U trendu je i u devedesetoj godini života

-  Tu su moji sin i ćerka odigrali glavnu ulogu, jer mi kažu "Mama, nemoj da izgledaš kao klasična penzionerka". Imam Fejsbuk, ali mislim da ću ga ugasiti, jer ne volim da komuniciram sa mnogo sveta, možda zbog moje lenjosti. Više volim da gledam priče o životinjama ili priče iz istorije - priznaje Novkovićeva.

Usamljena je...

Danas živi u Beogradu sa tri mace, a u svojoj samoći i te kako zna da uživa.

- I ja sam usamljena, živim sa tri mace, dođe mi i pas nekad u posetu. Imala sam malog bišona kog sam čuvala. U suštini sam sama, dovoljna mi je ta moja samoća i lepa mi je ta moja samoća. Čitam, pogledam televiziju, film...

Sklonili je sa televizije

Staka ističe da je RTS danas potpuno drugačiji u odnosu na vreme kada je ona tamo radila, a priznaje da od svih nacionalnih emitera, danas najmanje gleda upravo svoju nekadašnju matičnu kuću.

- Četrdeset godina sam radila na televiziji, i radila bih i duže da me novi ljudi nisu sklonili. Dobro je što sam otišla, jer oslobodioci su doneli svoj duh. Kako sada RTS izgleda, to nije važno, bar za mene, najmanje ga gledam. Televizija je postala novokomponovana, kao i vreme u kom živimo. Ima svega i svačega, ja se ne bunim protiv toga, ako ti se nešto ne dopada isključi ili prebaci - poručila je čuvena spikerka.

Printscreen / Youtube /RTS Zabava
Staka Novović Đorđević

Ne može sebe da prihvati nemoćnu i zapostavljenu

Novkovićeva je vrlo aktivna penzionerka, koja tri puta nedeljno ide u teretanu, a njena priroda joj ne dozvoljava da poklekne, te čvrstim koracima gazi u nove pobede.

- Tek posle perioda korone sam počela drugačije da se osećam, odnosno da se osećam staro. Ali moja priroda mi ne dozvoljava da sebe prihvatim nemoćnu, nejaku, ružnu, zapostavljenu, tamo negde skrajnutu koja je samo u kuhinji... Ja hoću da imam svoj život, svoja zadovoljstva. Idem u teretanu tri puta nedeljno, imala sam lomove, ali sada imam stabilnost, u hodu i u svemu. Uvek sam to praktikovala u mladosti, a praktikujem ga i u starosti. Čovek može dobro da se oseća, ako vredno radi na tome - priča voditeljka.

"Starost je bolest"

- Starost je grozna! Ja sam mogla da skijam na najtežim stazama, sad više ne mogu. Prošle godine u martu sam otišla na skijanje i samo što sam stala na skije, dete je pojurilo, ja sam pala i slomila unutrašnju kost. Do prošle godine, do 78. sam skijala, ali računam da ću već sledeće godine ponovo skijati. Starost je bolest, ne sme se stati, moraju se praviti koraci - zaključila je Staka u emisiji "U trendu" na Hype televiziji kod Snežane Dakić

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Staka Novović Đorđević

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike